Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#1 14. 9. 2011, 22:22

Myslím si, že niektorých kolegov by mohli zaujímať položky v tejto aukcii. V ponuke sú aj bankové vzory a taktiež aj napr. legionár.

www.numizmatikamch.sk

Profilový obrázek
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

#2 15. 9. 2011, 21:20

Musím říct, že jsem se na ten katalog dlouho těšil, ovšem tuto aukci asi vypustím. Jsou tam sem tam zajímavé kousky (třeba 5Ks, série X nebo poukázka 1000K, 10/1961, H), ale celkově to myslím docela vypovídá o současném stavu nabídek: poměrně hodně vzorů (už zase...), sada nevydaných 1951-53 (objevují se tak pravidelně a tak často, že je s podivem, že se cena pořád drží), velmi široká nabídka novodových slovenských specimenů a anulátů (to je opravdu na zlatou plaketu Adama Smithe, jak psal jinde tuším dráček - těch fontů použitých na přetisky a vůbec variant je tolik!).
Ovšem hodnotit můžu jenom bankovky, na mince jsem totální neznalec.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#3 15. 9. 2011, 21:36

Urovni zpracovani katalogu jsem mile prekvapen, popisy, metrologicke udaje i u nizkych nominalu, u vzacnejsich minci i velke fotky, nabidka na prvni aukci co se numismatiky tyce velmi slusna, pro mne jen trochu skoda ze je v aukci velmi malo bohemiky. Pokud v uvedenem trendu vydrzi tak verim ze se o budoucnost bat nemusi.

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#4 15. 9. 2011, 21:42

no a já můžu jen tiše a závistivě koukat na tu nabídku zajímavých chybotisků, co bych za ně v české verzi dal, některé jsou opravdu krásné kousky

Profilový obrázek
openroad

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2008

#5 15. 9. 2011, 22:05

Tak teda dúfam, že sa tam stretneme. Kto sa chystá?

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#6 15. 9. 2011, 22:16

Zaujímal by ma názor členov tohto fóra na rozhodnutie poriadateľov tejto aukcie uvádzať hodnotenie stavu (kvality, zachovalosti) bankoviek v aukcii touto pre mňa zvláštnou stupnicou. Nie že by som jej nerozumel, ale bez váhania by som uprednostnil našu klasickú stupnicu. Pozeral som v numpsziho tabuľke, čo to je vlastne za stupnicu, ale nejak ju neviem určiť... http://numpszi.net/wp/?page_id=15
Na obrázku prikladám screen stupnice z katalógu

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
endisk

Uživatel

Zaregistrován:
17. 6. 2010

#7 15. 9. 2011, 22:17

ja tiež chystám

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#8 15. 9. 2011, 22:26
Musím říct, že jsem se na ten katalog dlouho těšil, ovšem tuto aukci asi vypustím. Jsou tam sem tam zajímavé kousky (třeba 5Ks, série X nebo poukázka 1000K, 10/1961, H), ale celkově to myslím docela vypovídá o současném stavu nabídek: poměrně hodně vzorů (už zase...), sada nevydaných 1951-53 (objevují se tak pravidelně a tak často, že je s podivem, že se cena pořád drží), velmi široká nabídka novodových slovenských specimenů a anulátů (to je opravdu na zlatou plaketu Adama Smithe, jak psal jinde tuším dráček - těch fontů použitých na přetisky a vůbec variant je tolik!). Ovšem hodnotit můžu jenom bankovky, na mince jsem totální neznalec.

Na 100 % souhlasím. Kdyby nebylo bankovních vzorů ? a novodobých bankovek Slovenska, tak by tam kromě legionáře nebylo téměř nic. a ceny " bez komentáře ". A ty běžné specimeny bankovek 1. republiky, ty jde koupit na každém blecháči, škoda psaní položek. No berme to jako začátek, uvidíme, jak to půjde dál. Jen mě šokují ceny těch slovenských kousků. Na sběateli je prodávali za podobné ceny a nikdo je nechtěl. A to nemluvím o tom, že je měli třba po 5 - 10 kusech !!!! A k slovenským specimenům? Předpovídám jim stejný osud , jako přetisku Bimilenium. Téměř neprodejné za nominál. Je to můj pohled na věc, takže ho berte s rezervou. Podle mě je toho " uměle vyrobeno " tolik, že se cena těchto kousků bohužel znehodnotila.

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#9 15. 9. 2011, 22:34

Položky č. 512 - 688 - novodobé Slovensko? Krásná ukázka a potvrzení toho, jak jsme se bavili o tom, že to prostě byly tisky "na kšeft.

Trávovi červený (kladný) puntík, že mile překvapil svou rekací (jsem se tak trochu bál, aby tu zas nebyl ohlas na tu opravdu SUPER-MEGA-PESTROU dávku novodobých a ZARUČENÝCH vzorů SK😃 )

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#10 15. 9. 2011, 22:36

Jinak osobně mám v plánu, že bych dorazil, mám tam nějaké vyhlédnuté položky , bohužel se bojím, že to vymete , podobně jako na Aurei " kolega na telefonu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.