Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie

z toho si nic nedělej, já jsem kdysi když jsem řešil bydlení prodal pěkný dopis s 30h ŘZ 11 1/2 Roudnice(vlastní nález)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

a o financích to právě je " filatelie " , kdybych Vám měl psát všechno co jsem musel prodat kvůli finančním prostředkům , měl bych možná úctihodný exponát z ČSL 1918-39 , bohužel je to realita , kterou musím příjmout , na luxusní sbírku jsou zapotřebí těžké statisíce .... ale také menší rada pro začínající filatelisty ... NEŽ NĚCO DÁTE Z RUKY - RADĚJI TO PROKONZULTUJTE NA TĚCHTO STRÁNKÁCH ... VÝBORNÝ SERVR

no asi tak nějak, když jsem před lety po světovce uvažoval, jak doplnit exponát Hradčan, aby se z pozlacené dostal na zlatou, dostal jsem se k tomu, že bych musel pro posun o jeden stupeň nakoupit materiál cca za 100-200 tisíc...(a byly důležitělší priority s trvalejší hodnotou)
tak jsem to ještě asi 2x vystavil a přestal s tím to někam na výstavy posílat

jasně , když to bereš tím způsobem , že nakupuješ výhradně u aukcionářů ,nebo aukčních servrech, tak potom s tebou souhlasím , protože se o to musíš s někým přehazovat a nakonec tě to výde dráž než katalog ... tak potom je to jasný, že ti nebude stačit ani jeden , nebo dva miliony ... ale né každý nakupuje tímto způsobem , aspoň otřelejší filatelisté si myslím , ale jak každý ví , je to potom jenom o štěstí , ale to je zas jiná kapitola

obávám se, že "luxusní sbírku" z balíčkového materiálu a šťastných kaufů od neználků neuděláš. Můžeš najít 20H modrozelenou ŘZ raženou, ale stejnosměrné meziarší na celistvosti asi těžko... dostaneš se nakonec do bodu, kdy se o ty desetitisíce v aukci přetahovat budeš muset. Tedy pokud chceš mít "luxusní sbírku" a ne jen lehce specializovanou

Myslíš něco takového? 🙂
V exponátu mám ješte dvoupásku na expresu ve smíšence a na jiném dokladu 6-blok... 😁
(nic ve zlém 😉 )
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.