Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#1 23. 10. 2011, 00:18

F 10/2011 str. 11. ... Tak je třeba vidět výroky L. Brendla, i fórum, na němž zaznívají.

Nevím jak Vás, ale mne jako účastníka fóra tato věta urazila (možná, že není mířena na toto fórum, ale kolik filatelistických fór v této republice je?!, nehledě urážky Lumíra Brendla).
Na sberatel.com/diskuse přispívá spousta filatelistů, jejichž odborné znalosti přesahují současnou úroveň časopisu Filatelie (dále jen č.F.) a od kterých se můžeme hodně učit (a tím nemyslím sebe). Dle mého názoru č.F. publikuje spoustu účelově zaujatých textů psaných panem Benešem, které se více či méně otevřeně snaží diskreditovat autory zde publikovaných názorů na několik kontroverzích témat z českého filatelistického dění. Samozřejmě č.F. publikuje i spoustu jiných zajímavějších článků, za které patří dík jejich autorům, ale pan František Beneš (jako majitel) by se měl hlavně zaměřit na udržení, či spíše o zvýšení odborné úrovně časopisu. Nutno dodat, že jsem řádným předplatitelem č.F. Věřím, že pan František Beneš pročítá tuto diskusi a bere tento můj podnět na vědomí.

Dále bych rád dodal, že tento příspěvek publikuji dobrovolně a bez jakéhokoliv nátlaku. Také chci poděkovat provozovateli sberatel.com/diskuse za to, že mohu volně a demokraticky publikovat svůj příspěvek.

PS: Pod tento příspěvek se nepodepisuji z toho důvodu, že zde na fóru vystupuji pod svým vlastním jménem a nemám se, jak doufám, za co stydět.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#2 23. 10. 2011, 01:47

No a co teda v tom článku konkrétně je? Přibliž to ignorantům, kteřéžto nechává daný časopis chladnými a nejsou pravidelnými čtenáři natož předplatiteli... Třebas jen vlastními slovy, bys neporušil autorská práva😉

Profilový obrázek
regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

#3 23. 10. 2011, 09:33

Ten článek se týká znalecké hlídky, ale já mám namysli poslední odstavec, ze kterého mimo jiné vyplývá (tedy já to alespoň tak pochopil), že na jistém fóru píší lidé nejhorší skupiny škodící filatelii. Je to spíše zmínka. V posledních dvou odstavcích F.B. hlavně útočí na p. Brendla a snaží se vytáhnout nějakého "kostlivce ze skříně".

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#4 23. 10. 2011, 14:47

Pro Jana Regulu: Komentovat podobné "výštěky" nemá smysl. Hlavní síla Infofily je v tom, že umožňuje články a diskusní příspěvky i svým oponentům, což jsme vždy v případě pana Františka Beneše učinili.
Jsem zvědavý, zda pan Beneš najde odvahu zveřejnit ve Filatelii náš Otevřený dopis a dokáže naše argumenty formou oponentury vyvrátit.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#5 23. 10. 2011, 15:00

Jen tak mimochodem, když jsem po daném článku pátral na netu, jsem zaregistroval, že k předplatnému Filatelie na příští rok 2012 dostane každý abonent grátis jakýsi aršík ze Světové výstavy Praga 1962 v katalogové ceně údajně vyšší než činí předplatné Filatelie...

No Tě bůh, to v tu chvíli jeho katalogová cena pronikavě klesne... Pokud předpokládám, že Profil má ve svých skladech podobné obrovské zásoby i dalších položek ČSR II., tak by do daného období neinvestoval ani halíř. Ještě, že jsem tak nikdy neučinil🙂 A chudáci nešťastníci, co tak učinili, anebo doposud činí😋

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#6 23. 10. 2011, 15:05

Oprava: nikoliv katalogová cena daného aršíku nýbrž jeho tržní cena...

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#7 23. 10. 2011, 15:06

Wjem napsal/a:

...
No Tě bůh, to v tu chvíli jeho katalogová cena pronikavě klesne... Pokud předpokládám, že Profil má ve svých skladech podobné obrovské zásoby i dalších položek ČSR II., tak by do daného období neinvestoval ani halíř. ...

no vzhledem k tomu, že Profil zakoupil většinu skladů známek bývalého státního Pofisu, tak co myslíš...?!? 😁 😈 🙄

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#8 23. 10. 2011, 15:14

Podle toho, co jsem slyšel já, tak všechny zásoby známek bývalého státního Pofisu (metráky známek) včetně státních rezerv.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#9 23. 10. 2011, 15:19

S ohledem na nejednoznačné vyznění série tvých emotivních smajlíků dedukuji, že Tys Dráčku tak neprozřetelně učinil...😃 Upřímnou soustrast😎 Též Babygulkovi od nějž jsem ondynoj četl, že se chce dané oblasti výhradně věnovat a vše ostatní prodává... Snad by měl, chudák chlapec, raději začít sbírat třebas i Francouzské antarktické territorium, Pitcairn, Severní Koreu či něco podobného😉

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#10 23. 10. 2011, 15:28

Wjem: omyl, já tak neučinil 😃
z našich známek mám téměř jen slušné sbírky Hradčan a novinových, z poválečného ČSR tu mám jen jednu hezkou sestavu 1945-53, kterou jsem si velmi levně odložil z několika sbírek a partií, co mi prošlo rukama(stála tedy zlomek ceny katalogu) a naopak ji po mne již více lidí chtělo.
Jinak tu mám jen sbírky převážně z exotiky...😉 😎 (třeba Egypt do roku 1953, Afghanistan 1926-1960, Severní Vietnam do r.1960, apod.)

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.