vteklého penzistu jsem zažil tento týden v jedné Pražské filatelii , Kupoval jsem malý , ale zajímavý zasobník se známkama. Směska a u toho aršík - zlomená tlapa , cena 90.- Po zaplacení jsem poděkoval za příjemný nákup a pochválil prodejce , že i na zlomenou tlapu udělal dobrou cenu ..... do smrti mám zákaz chodit nakupovat

V podstatě není třeba ani mediální manipulace.
Filozofie mnohých sběratelů je taková, že sbírají to, co je na albových listech - ani o kus méně, ani o kus více.
Pak je další skupina, která sbírá vše, co je v katalogu bez ohledu na to, zda jde o plnohodnotný filatelistický materiál anebo pouze o suvenýr.
Další skupina sběratelů sbírá různé vady, odchylky a zmetky v bláhové naději, že tyto se budou s přibývajícím časem zhodnocovat (na rozdíl od běžných známek).

zapomenul jsi na skupinu pomatených námětářů, která často koupí kdejaký šrot, nalepí to nejednou téměř bez ladu a skladu(určitě bez estetického cítění) na listy, porůznu tam vmačká text tak, aby ji m omluvil kdejaké nesmyslné zařazení tématu velmi vzdálenému materiálu nejednou navíc jen v torzu....
a tomu pak říkají sbírka ! ! ! 😈 😎 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Packa: To si udělal zásadní školáckou chybu😋 Nikdy neprozrazovat prodejci (zejména penzistům) skutečnou hodnotu jejich zboží. Copak v případě té zlomené tlapy jde jen o pár stokorun, a dotčený penzista to zřejmě vyřeší jen uplivnutím a sérií vulgárních leč neškodných nadávek🙂 Ale jít o řád tisíců a výš, tak to s nebožákem praští, anebo navždy zanevře na lidskou společnost a bude volit Stranu práv občanů Miloše Zemana anebo janu Bobošíkovou😎

jsem slušně vychovaný , vždy děkuji . S Bobo a Zemanem nestraš -- ještě není Mikuláš

Na hovadiny tohoto kalibru nemá smysl reagovat. Také mám svůj názor na specializované sběratele, ale necítím potřebu jej ventilovat; prostě jejich způsob sbírání respektuji.

Jak byste zařadili tu mojí aršíkovou sbírku? Zařazuji tam všechny světové aršíky do r. 1945 a v případě známkových zemí, které začaly vydávat aršíky až po tomto datu, tak první tři až pět emisí. A mimoto ke každé známkové zemi tam dávám i jeden aršík, který je buď nejdražší, anebo se mi nejvíc líbí. Ve všech případech jde o verzi a v případě, že pro daný aršík existuje Sonderstampel (příležitostní razítko), tak ty sbírám také, ale musí mít zároveň lep. Odchylky a varianty cíleně nesbírám, ale nejednou se k nim náhodně dostanu a zařazuji je tam také.
Jde tedy o zvláštní formu generální sbírky? Anebo zvláštní formu sbírky ZZ? Anebo se tomu říká ještě jinak?

ja by som to usporiadal podla Michla cize podla krajin, a vynechal by som si miesto na tie ktore mi chybaju...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.