Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#41 23. 10. 2011, 19:54

Bez ohledu na cenové relace ČSR II. se mi tam vždy líbily ty série věnované umění, zejména poklady NG. Dokonce jsem váhal, zda je tematicky nesbírat. Nakonec jsem se ale rozhodnul pro originální díla😉

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#42 23. 10. 2011, 20:29
Já jsem nikdy nebyl na žádné známkové výstavě, takže Pavlínčin exponát je první námětový, které kdy mé oko uzřelo😃 Kdo by řekl, že se dá do národního parku Čertoryje zakomponovat i Leonardo da Vinci...😋 Ale, nic ve zlým Pavlínko😉 No, a jak hodnotí odborné jury ty skutečné "prasárny", které zmiňuješ? Pokud tomu dávají zelenou, pak asi není divu, že si na nich vystavovatelé "brousí" svou kreativitu či léčí komplexy😃

A kde je k vidění ta moje Čertoryje? Na Exponetu je jen Zelená lékárna.Jinak k tomu Da Vincimu- pokud se to pročte, tak tam je dané proč je v květinách i takový mistr.
K Dráčkovému hodnocení- máš pravdu a proto se snažím překrytí materiálů co nejvíc omezit.Výstřižky OVS se používají kvůli místu.Ono u našich exponátů se vpravdě ani většinou o výstřižky nejedná, protože zbytek celistvosti je skryt ve vyřezaném políčku.Za to američani mají snad jenom právě výstřižky a z celou celistvostí si tam nikdo hlavu neláme. 😉 Na E-Bay se takové výstřižky s námětama prodávají dost draho.😲

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#43 23. 10. 2011, 20:33

Na Exponetu je obojí...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#44 23. 10. 2011, 20:39
Na Exponetu je obojí...

Tak to je pro mě novina.Zřejmě to, že jsem napsala aby se to tam nedalo , byla jenom habaďůra.Exponát je už předělaný a takřka čtvrtina věcí je vyměněná.Nějaká změna proběhla u všech 64 listů.

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#45 23. 10. 2011, 20:52

Tak jim napiš, že dostanou přes h... ústa🙂.

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#46 23. 10. 2011, 21:12

Kašlu na to. Snad se to někomu bude líbit.😃

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#47 24. 10. 2011, 05:25
Profilový obrázek
escartin

Uživatel

Zaregistrován:
20. 2. 2011

#48 24. 10. 2011, 08:03
Kašlu na to. Snad se to někomu bude líbit.😃

Tak jsem to tak Pavlinko proletel a nestrane reknu tohle k Čertoryji

velmi rusive na me pusobil ten 10blok 60h Unesco 1979
to jsem si myslel, že jako budeme hledat nějake deskové vady a nezachránily to ani ty podpisy dole - i když nevím komu patří
A u toho 4 bloku s podpisem Franty tak samo - pro mě to byl naprosto rušivý element , jelikož mě to odvádělo od tématu a pochopil bych to jedině v případě že by byly na celistvostech .

naopak co mě mile překvapilo byl výběr celistvostí
tady je vidět, že už Tě někdo pořádně "vycepoval" 😉
a že se tím exponátem nejen bavíš , ale i zabýváš do hloubky
takže tady máš ode mě obrovskou pochvalu
myslím, že v těch letech by jsi mnoho z nás , co se celistvostí týče , předčila , včetně mě .

Profilový obrázek
escartin

Uživatel

Zaregistrován:
20. 2. 2011

#49 24. 10. 2011, 08:35
Jinak ČSR II. už sice nepadá(ono moc není kam)pokud si nevšímám nereálných cen v katalogu, ale stále padá reálně dolů dost věcí z ČSR I.(1918-39) a kupujících je dnes na obojí mnohem méně než před pár roky z mnoha důvodů... To u mincí a bankovek ceny převážně zatím rostou, ale u některých už začal propad a jinde bych to očekával(nikoliv ale tak plošně-zatím), ale najdou se i kde bych čekal další růst.

Neviděl bych to jako pokles , ale spíš vystřízlivění z euforie a posílení kurzu koruny

když si vezmu průměrný plat z roku 93 - 5900kč

2008 -23500kč

přitom reálná kupní síla se zvedla zhruba jen o 10-15%
co se však změnilo enormně je kurz koruny vůči dolaru a euru
z roku 2000 z 42kč/USD na 2011 - 17kč/USD
z roku 2000 z 38kč/EU na 2011 24kč/EU

1 -takže lidé kteří (čechoameričani , čechokanadaní, ) do roku 2000 u nás mohli lacino nakoupit kvalitní filatelistický materiál at uz do sbirek nebo z investicnich duvodu , ho s rustem koruny zase prodavaji nam zpet - se ziskem samozrejme a byla to pro ne dobra investice

2 euforie 90let - kdy se otevrela stavidla pro kvalitni material a i diky cizincum se ceny vysplhaly vys, defakto se tvorily trzni ceny pro nase známky , dle zajmu

3 od devadesatych let je taky videt velky posun od investovani a sbíraní jen známek k postupnému přechodu na celistvosti (zatimco v 90 roce to bylo 5-8%sberatelu a to hlavne jeste letecke celistvosti ) dnes bych si dovolil tvrdit ze to bude nekde mezi 30%, což opět vede k rozmělnění cen

4 samozrejme ubytek sberatelu

5 ovsem pro CSR I to vidim porad solidne , jelikoz ten vyvin filatelisty je vetsinou smerem CR , CSSR a CSRI nez opačně

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#50 24. 10. 2011, 09:07

Escartin: nesouhlasím…

Jak koruna postupně posilovala se naopak teoretisky zleňovaly případné nákupy zahraničí a také poměr cen znáek vzhledem k platům a kupní síle byl pro sběratele stále lepší.

Ad 1/ pominu-li pár(několik jednotliců) cizinců a stejně několik jednotliců z řad čechů žijících v zahraničí, pak většinu nákupů za stále vyšší ceny v minulosti realizovali místní sběratelé z ČR. Ostatně již delší dobu v zahraničí téměř žádné zajímyé sbírky ani materiály nejsou, protože k nám byly v naprosté většině dovezeny v druhé polovině 90.let. Ostatně ceny v zahraničí byly velmi nízké, dokud tam nejezdily masivně nakupovat naši sběratelé z ČR a tak obchodníci sledující zájem zvedly ceny u zbylého materiálu i tam(i když stále pod naše ceny). Pamatuji jak se v druhé polovině 90.let na veletrzích třeba Německu daly nakupovat úžasné materiály třeba i za ceny do 10DM.
Pokud budu trochu spekulovat, tak teoreticky cenu zvednuly restituenti a podnikatelé mající více peněz na utrácení aukcích i jinde.

Ad2/ viz.1, ceny netáhly nahoru cizinci, ale místní sběratelé z ČR.

Ad3/ nárůst jistě nastal, ale nejednou spíše z toho důvodu, že mnoho lidí měli brzy nasbírané známky své oblasti zájmu(nebo jim finančně dostupné) a hledali co do sbírek zařadit dále, nehlede i na mírnou popularizaci dokladů v literatuře a tisku - to ale nemělo myslím výrazný vliv na cenovou hladinu známek na trhu

ad4/ ano mimo jiné, dále třeba rušení mnoha velkých sbírek podnikatelů z jejich finančních důvodů a jsou i další faktory…

ad5/ bohužel s tímto optimismen zatím nelze zcela souhlasit, podívej se na pohyb trhu v posledních cca 5-7 letech a trndy ceny, také ceny nabídek u obchodníků a hlavně četnost a pestrost těchto jejich nabídek(nejednou včetně velkých slev).
😐 🙄

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.