Čau.
Má někdo zkušenosti s posíláním novodobých bankovek ze zemí mimi evropskou unii.
Zaregistroval jsem se na eBay a Paypal. (Zatím jsem zkusil obchod v Itálii. Platba proběhla na zásilku čekám.) Při procházení aukcí s cenou kup teď jsem zjistil, že nejvíce nabídek mají prodejci z Thajska a třeba i Turecka, mají i nejlepší ceny. Při určité ceně např. nad 100 dolarů je i poštovné zdarma. Jde mi o to, jak je to u sběratelských předmětů s DPH. To by se mělo platit nad 22 euro a plus clo při celkové ceně nad 150 euro. Pokud jsem hledal správně, tak se i zmiňovalo něco o ceně 45 euro při posílání jako dárku. To nevím přesně co znamená. Uvnitř zásilky není něco jako vyúčtování a na obálu se píše GIFT?
Nemůže někdo poradit.
Některé ceny jsou na Aukru vůči eBay úplně někde jinde. Zbytečně drahé plus poštovné ještě dražší.
Předem děkuji za případné rady.
😋 😋 😋

U čehokoliv zasílaného ze zemí mimo EU platíš při ceně nad 22€ dle nařízení EU DPH(pokud nemáš štěstí a neprojde to celnicí bez povšimnutí), nechat si psát gift nedoporučuji, otevírají to pak pro kontrolu s větší pravděpodobností.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

U zemí mimo EU to není pravda, řešil jsem takto s celnicí mince za méně jak 50USD zaslané z Bolivie(podobně i z Asie). Byl jsem na celnici už řešit dokonce i knihu v ceně méně než 30USD, kde byla na zásilce i cena správně vyznačena na poštovní nálepce pro celnici o obsahu zásilky. Pošta si dělá co chce, protože za kazdou uloženou zásilku si účtuje poplatky 96Kč a více jen za uložení a zaslanou výzvu...😐

Tak mimo země EU je to určitě jiné, mě se to naštěstí zatím nestalo!🙄
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

mne napr. zrovna dnes prisla minca z Turecka, stala cca 50 eur.. ked som sledoval zasieku, tak bola aj na colnici, pustili to bez problemov. v obalke nebola ani faktura, ani vyuctovanie, nebola oznacena ako gift. viackrat mi prisli mince, bankovky alebo vyznamenanie aj z exotickych krajin mimo EU, ale s colnicou som nemal docinenia za 6 rokov..ale mozno som mal zatial len stastie🙂

Ze Slovenska to říká hodně lidí že to mají OK odkudkoliv, stejně jako z dalších zemí, ale v ČR si z toho pošta udělala bezpracný kšeft a zneužívá toho což v jiných zemích nebývá...

Bože vy máte debilní zákony, to by mně trefil šlak.👿
U nás se do 1000 dolarů neplatí nic. Pokud je to dražší, řeším to dvěma způsoby, buď požádám prodejce aby vložil účet na menší částku nebo třeba Knopik z Německa vkládá kartičku:
“Vracím Vám mince které jste mi poslal k posouzení”.
Zatím mi každý prodejce rád vyhověla nejen z eBay.😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.