hezke... to sis udelal peknou radost... tuto budeme zkoumat?
pritom je zajimave, ze ten avers nabouchal ty pismenka jeste celkem obstojne...

Áno, tento pôjde na expertízu a spolu s ostatnými to tento rok pustíme von. Je to naozaj pekná minca, máš recht; ten averz je ešte ohľadom písma celkom k svetu, reverz je už úplne mimo. Obrazy sú však naozaj skvelé a minca sa určite stratila v obehu. Zaujímavé je, že minca mi pripadá z celkom kvalitného kovu - potom povieš viac.

i me to prijde, ze kov se zda ok (prvni dojem) uvidime🙂

v poho, nemusis spechat, pockej jeste tyden dva, jsme ted mimo provoz, treba se mezitim objevi jeste neco dalsiho. jak budem v provozu a vyresi se horici zakazky, pripomenu se. ted by to u mne stejne jen lezelo🙂

Keď sa tu bavíte o kvalite striebra, tak mám jednu metalurgickú 🙂 Niekde som čítal, že ak je obsah striebra nad 30%, tak vtedy ešte považujeme mincu za striebornú, ak je to pod 30%, tak sa už jedná o billon. Kedy hovoríme o medenej minci? Keď je obsah striebra 0 %? Viem to ako laik posúdiť len podľa toho, ako vyzerá povrch mince? Pýtam sa, lebo mám dilemu. Mám dva rovnaké oboly z medzivládia s rovnakými značkami. Jeden vyzerá byť strieborný (určite nekvalitné striebro), druhý má načervenalý (medený) odtieň. Čistá meď to ale nie je. Teraz neviem, či si ich mám nechať obidva alebo ich mám považovať za rovnaké a v tom prípade by som jeden dal preč. Uf...🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.