Dovolte aby som Vam predstavil jeden z mojich najnovsich prirastkov do zbierky, podla literatury je to Unger 412 - j, jedna sa o bezny typ Ludovitovho grosa ako ma poucil Sigur znacka je n-I (Pécs, Nikolaus Szatmári)
Nie je to top stav ale stale je to pekna hlboka razba a kvalitny strizok takze sa z tejto mince dost tesim. Len keby tie uhorske grose neboli take drahe...
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

To saracen:
Asi sa na mňa trochu nahneváš ...😉 ale opäť si mi predal niečo zaujímavé, čo si si nevšimol. Naozaj niečo pre fajnšmekrov ako si písal, všimol som si to až doma, niečo mi tam stále nesedelo;
ide jednoznačne o nepopísaný (v tomto prípade opisový) variant, ktorý má medzi REGIS hVnGAIE evidentný kvietok, naozaj to vidím prvý krát, tak ďakujem. 😈
Zaujímavá vecička, skutočne to vidím prvý krát, pozrite všetci doma na mince, či sme niečo neprehliadli...
Mincu som jemne dočistil:
Obrázky:

hezky. to zas bude po cem koukat🙂

No sorry, tak trochu ma to aj mrzí, ale zas veľmi ani nie.😉 Sa stavím, že kým mi niečo predáš, tak to budeš hooodne prezerať. 😈 Priznám sa však, že toto je náhoda, kým som ju nezobral tak som o tom nevedel.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.