Viem, k tomuto záveru si neprišiel iba na základe tejto jedinej mince, ktoré bola prerážaná, ale k poznaniu, že saracénske denáre sú razené skorej ťa viedlo viac indícií.
Avšak prerazba mincí je myslím jednoznačným dôkazom tvojej teórie. Pokiaľ sa nájde viac takých prerážaných mincí máš dostatočný dôkaz.

Ako som spomínal, spracovávame veľký nález svätoladislavských, ktorý budeme publikovať v samostatnej publikácii a tejto konkrétnej téme sa tam chceme viac venovať, z toho dôvodu budem pátrať po ďalších prerazbách ktoré Budaj spomína, aby sme túto teóriu už raz a navždy potvrdili. Máš pravdu, toto možno pokladať za naozaj závažný dôkaz tejto teórie, ale tých dôkazov je viac, ako som písal na začiatku tohto vlákna - tiež vôbec nie zanedbateľné.

Ja si o tom stále myslím svoje, teda že sa razili súčasne. Svätoladislavský sa prestal raziť počas prvých rokov vlády Márie a zo saracénskych vznikol denár s korunovaným M, z neho korunkový, ďalej Žigmundov s malým krížom a potom s veľkým krížom...argumenty nemám, je to len pocit.

Tak samozrejme si svoje myslieť môžeš, ja si zas myslím svoje...😉 Každopádne nálezy týchto mincí potvrdzujú skôr mnou prezentovanú teóriu. Budem sa naďalej poctivo venovať tejto téme, avšak mám dojem, že na týchto stránkach obmedzím publikovanie závažnejších záverov, aj tak to tu zaujíma max. štyroch ľudí a ak chcem niečo serióznejšie publikovať, asi by som závažnejšie závery nemal zverejňovať na tomto fóre.😉
Takže ja by som to tu za seba ukončil asi takto: pocity ktoré máš netreba podceňovať, intuícia výborného a triezveho numizmatika je veľmi dôležitá a neraz nesklame; ja staviam v tomto prípade na určitých argumentoch, pričom pátram po ďalších, avšak viac by som sa na tomto fóre už tomu nevenoval.

veľmi plodná diskusia, resp. názory a tiež si myslim, že sú skôr (najmä výsledky bádania) vhodnejšie na publikovanie, i keď vhodná argumentácia aj na takom to fóre môže prisniesť veľké zvraty v názoroch, keďže to zaujíma určite viac ľudí ako max. štyroch, snáď ďalších aspon 20, kt. to čítajú, to inšpriruje k vlastnému bádaniu vo veci a keď už aj neprídu s korektným názorom, môžu prísť s nálezom, či kúpeným denárom, ktorý môže veľa zmeniť
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.