Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#701 20. 1. 2015, 12:25

Romolo
A pokud jde o ty texty, tak doporučuji poslouchat kvalitní hudbu, tam je většinou i textová stránka na vyšší úrovni. Nebo symfonie - tam moc textu nebývá. :-)
Osobně poslouchám z 99 % zahraniční hudbu, tedy texty jdou mimo mne a "mám pokoj".

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#702 20. 1. 2015, 12:35

Mam pocit, ze vetsina uspesnych lidi je na necem ulitla, kazdy potrebuje relaxaci. U muziky to plati dvojnasob, jsou to svym zpusobem vsichni bohemove (coz je neomlouva). Cetl jsem, ze i Smetana pil az 80 salku kavy denne🙂. Myslim si, ze zivot mladych muzikantu neni zadny med, hlavne ne v minulosti. Jsem koukal na dokument o B.B.Kingovi, jak jezdi v sedumdesati ci kolika autobusem po statech, kazdy vecer koncert nekde jinde. Ja sem tam jedu na pracovni schuzku nekde a jsem z toho zbytek dne vyrizeny🙂

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#703 20. 1. 2015, 14:38

Kdyby mlady B.Smetana vedel po cem chodil..To by bylo na dlouho a tak nejak mimo ramec..Zvlastni,ze genius loci se na zameckem navrsi projevuje dodnes,coz potvrzuje i uznani Unesco..Zdravim Li🙂

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#704 20. 1. 2015, 15:00

By mne tak zajímalo co třeba bere Váleček (Marek Eben) i s celou rodinou. Bach se nepochybně odreagovával v posteli, byl závislý na sexu ... nebo na porodních bolestech své manželky? A celá česká scéna užívá minimálně pivo s rumem a to v míře větší než malé!😉 Se mi zdá, že to jsou všechno kecy. Někteří sice berou, zobou, ale těžko se dá tvrdit že všichni a kromě toho, těžko by to někteří vydrželi 50 a víc let.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#705 20. 1. 2015, 16:22
Romolo Já se zajímám spíš o hudební vývoj a dějiny MPH, než osobní pohnutky "berců". Nicméně cosi o tom tuším z jejich biografií - jestli ale píšou pravdu, to fakt nevím, s hvězdami světových pódií si netykám. :-) Například Elvis začal pilulkovat kvůli zádům na vojně a aby vydržel vzhůru ve dne i v noci v době, kdy musel. A jeden z hlavních důvodů je, že on i ostatní prostě mohli - mohli si to dovolit a měli k tomu vždy přístup. Kolik lidí by taky bralo, kdyby na to měli ty tisíce USD a ochotné ruce nablízku? Třeba taky všichni? Zajímavá spíš je otázka, jak by jejich tvorba vypadala, kdyby nebrali. Zkazili si život a utopili to nejlepší ve whisky a na koksu? Nebo naopak pomocí toho ze sebe dostali to nejlepší a pak vyhořeli? Jinak ohledně toho doporučuji třeba knihu "Smrt na rockové scéně" (Katz).

Co si budeme vykladat, Janis Joplin by urcite nenazpivala to co nazpivala, natoz takovym zpusobem. O tom co a jak by hral Hendrix by se take jiste dalo polemizovat.. a muzeme pokracovat.
Ten uzasny kulturni boom na konci 60. let urcite nebyl jen tak a buhvi jak by to vypadalo, kdyby zadne drogy neexistovaly. Mozna dost nudne. 😁

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#706 20. 1. 2015, 17:10

Dílo nasáklé svinstvem může produkovat zase jen svinstvo,i když to zprvu působí opačně..... Ale pravda,někomu to pomůže.....

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#707 20. 1. 2015, 17:23

To je blbost. Kulturní boom byl tak nějak všeobecný a třeba to souviselo s dlouhým obdobím míru. Na druhou stranu, v Číně to byla spíš doba úpadku. Ale dost možná nám to jen tak přijde. 100 let předtím se podobné kapely a hudebníci, jaké jsou asi na mysli, zkrátka nemohli do takové míry uplatnit protože, a to je překvapivé, neexistoval rozhlas ani televize a dokonce ani válečky do fonogramu.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#708 20. 1. 2015, 18:42

Romolo: pak je dobra polovina vsech umeleckych del svinstvo, protoze vice ci mene vznikla pod vlivem nejakych drog (aspon alkoholu). S takovymi nazory si muzete podat si ruku s islamisty a zacit to svinstvo nicit...😞

Pavel III: no nevim jestli treba valka ve Vietnamu bylo obdobi miru..

Profilový obrázek
Romolo

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2014

#709 20. 1. 2015, 18:53

Teda vy umíte rozkecat člověka,já už raději mlčím.Jen žádné násilí,prosím:D

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#710 20. 1. 2015, 18:54
By mne tak zajímalo co třeba bere Váleček (Marek Eben) i s celou rodinou. Bach se nepochybně odreagovával v posteli, byl závislý na sexu ... nebo na porodních bolestech své manželky? A celá česká scéna užívá minimálně pivo s rumem a to v míře větší než malé!😉 Se mi zdá, že to jsou všechno kecy. Někteří sice berou, zobou, ale těžko se dá tvrdit že všichni a kromě toho, těžko by to někteří vydrželi 50 a víc let.

tam to bude spíš o genech a "vlivu okolí". Když na tebe působí někdo jako starej eben a strejda Ilja, tak co by tak asi mohl dělat za muziku. A propos - Ebeny mám rád a starýho taky.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.