Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#11 5. 3. 2013, 08:58

Zdravím,
podle mě je to pravé (nehledě na atest a zkušební značky), ale scan ve větším rozlišení by určitě nebyl na škodu ... bral bych ji, ale tak o 100Euro levnější 😉. Na eBay to je vystavené už po několikáté, takže za tuhle cenu zřejmě neprodejné. A poštovné zdarma to opravdu nezachrání.

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#12 5. 3. 2013, 09:05

to Maxmilian: určitě se dá sehnat výrazně levněji a v lepším stavu na některé české aukci (přeci jen to zoubkování na pravé straně je dost bída). Majer má teď v jarní aukci 14 kousků "černých čísel", ale 50f žádná - jen ty dražší hodnoty.

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#13 5. 3. 2013, 18:44

zaplatpanbuh ja postu1919 nesbiram,ale jen tak jsem si myslel,kdo se ozve
i proti dvema atestum...nesmite zapomenout,ze ti dva panove co ji zkouseli
by to nemeli zapotrebi...ale jinak neni cenove nevyhodna...

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#14 6. 3. 2013, 08:46

Zdravím,
známka z eBay je podle mě pravá, škoda těch zoubků vpravo. Jinak falzum je teď vystavené na Aukru tady. Popis je pěkná pohádka, o aukci "Klima" jsem ještě neslyšel, asi něco nového, co mi uniklo 😉 .

Co se týče té značky "Köhler" - Google mi našel německý aukční dům Heinrich Köhler (stránky zde) - zřejmě to bude jeho značka. Jinak to může být i majetnická značka - znalecká značka by správně měla být pro známku s přetiskem obráceně.

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#15 6. 3. 2013, 09:09

Jak to že jsi neslyšel? Filatelie Klim přece pořádá pravidelně aukce.

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#16 6. 3. 2013, 09:34

Samozřejmě o aukci "Klim" vím, párkrát jsem tam nakoupil, ale "Klima" ... možná se autor jen upsal, ale mohl by si to po sobě aspoň přečíst. Každopádně nic takového jako "Klima" neznám, proto jsem si rejpnul. Možná záměrně se snaží zvýšit důvěryhodnost prodeje uvedením (neexistujícího) původu. Přetisk na známce je falzum, zřejmé i z obrázku u aukce. Jestli to prodejce opravdu koupil v aukci "Klim", pak by to byl obdobný případ, jako jsme probírali nedávno ohledně aukce "Majer" a položky 239. Nákup v aukci ještě sám o sobě nezaručuje pravost - je to smutné, ale je to tak - člověk si musí dobře rozmyslet a pořádně prohlédnout (nejlíp osobně) co vlastně chce koupit. S pozdější reklamací nemusí uspět a přidělává si tím jen starosti. Zpátky k té aukci - prodejce určitě nemá čisté svědomí s prodejem falz - má v nabídce i 1K černý přetisk, což je taky falzum. Mám za to, že některé jeho dřívější nabídky taky byly falza - osobně bych od něj nic nekoupil, mám ho na blacklistu.

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#17 6. 3. 2013, 09:41

Jo takhle, tak to se omlouvám.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.