~~Pozor na nick zola25a a Je to nick jiného prodejce, který v aukci kde jsem přihodil jako první, zjistil můj max. příhoz,příhozem z tohoto nicku.Za další tři minuty byl jeho příhoz zrušen.A znovu přihoženo zola25a o jeden příhoz níž než můj.Po mé žádosti o zrušení mého příhozu ,že se mi nelíbí jeho praktiky.Mi bylo sděleno že nejsme na trhu :-) Požadál jsem ho aby si mne dal na "černou listinu" kdybych náhodou zapoměl a chtěl u něho něco kupovat.
Kdo kupuje biblické mince? Takle nehezky mi navýšit cenu!~~

Lada29: Aukce může skončit třeba padesátkrát, a stejně Vám ji asi nikdo neučí.
Podle mně to je pouze naivní pokus o vytvoření neexistující mince.
Střížek může být klidně i pravý (a dokonce středověký), ale ten obraz mi přijde, jako slátanina.
Vypadá to, jako kdyby se někdo snažil napodobit dvojráz, aby se jako jednalo o středověkou minci. Je ale vidět, že každý úder měl jiný obraz. Čili nejde o dvojráz, ale bouchnutí dvěma různými železy. Což mě vede téměř jistě k falzům.
Pak je tam ještě jedna zcela zásadní výrobní chyba, kterou by ve středověku pravděpodobně neudělali. Ale to tady nebudu ventilovat, abych nedával návod.
Podle mně je to jasný falzum, nebo domácí pokus. Ale mohu mluvit pouze za evropský středověk, kde jsem takové anomálie nezachytil. Třeba v Asii měli jiné výrobní postupy, ale o těch nic nevím.
Samozřejmě, pokud někdo máte nějaké jiné informace, určitě se rád přiučím. 😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.