Nevim jestli jsem ti rozumnel, ale tvrdit ze sachy jsou primitivni je primitivni. Je to jedna z nejkomplexnejsich strategickych her.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Šachy jako takové ano. Šachy jako hra pro dnešní lidi ne. Jsou moc jednoduché (ne easy) a fádní... To s hrama jako Mars nebo battlelore prostě neobstojí. Nebo to řeknu ještě jinak, hrával jsem super online hru, hrálo ju tisíce hráčů a dnes několik desítek. Je prostě černá, bez obrázků a nemůže konkurovat jiným online hrám, byť je třeba i lepší
ferovyobchodnik@seznam.cz

To si já právě nemyslím. I když já nudu asi trochu mimo, šachy mám rád, ale mám rád rychlé šachy. Ne budu kde čekáš na tah soupeře.
Šachy se můžeš učit, tahy, partie atd. Přemýšlíš "jen" o tom, co může udělat protihráč/ty.
To u asymetrických, často tematických her musíš myslet na full. Ne nad jednou věcí. Nad desítkami. Co platí na začátku neplatí na konci atd. Hlavně když je eliminován prvek náhody (kostka apod.), ale vůči němu jsem zase vysazeny no...
ferovyobchodnik@seznam.cz

to mluvis jen ze svoji bubliny a nepochopeni, nemyslim to nejak zle. Pomijivost herr je ruzna, u sachu zatim trva pul tisicileti. Maji vlastni casopisi, literaturu, celou kulturu a porad ji na svete hraje hodne lidi. Jde o to jak je vnimas. Ja deskovky nehraju uz roky, treba takovy osadnici byli skveli a zabavny ale sachy to je neco jinyho. je to RTS, klidne by se dali dosadit figurky z warhammeru 40 000 a zase by to chytlo mraky lidi. Jen diky serialu Damsky Gambit zase sachova serie hodne ozila i mezi mladsi generaci.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

jedna polozka, pokud je lacina se pak vetsinou prodrazi na poste a poplatcich, to znam :-D
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.