[
](http://img.janforman.com/SvetozarPavlikBojoveOdznaky797t.JPG)
Porovnaj si mnou priložený obrázok, jedná sa o foto z knihy S.Pavlíka a potom si polož otázku prečo. Všimni si prevedenie orlice na odznakoch, horný úchyt ihlice a celkové prevedenie kovu. Nejde ani tak o farbu, ako kvalitu

Neptal jsem se, zda je nebo není pravý - vím že pravý je, neboť je mi na známo, kdy a jak k tomuto odznaku minolovek praděda přišel.....Otázka zněla, zhruba jaká je reálná prodejní hodnota a kde se to za něj dá dostat - obrátím se raději na skutečné odborníky...:-) Ale i tak, děkuji na východ za cenné rady a přeji fajn večer!;-)

Také jsem si všiml zajímavé věci. Posílá je sem Google na dotaz "ocenění odznaků", "ocenění obrazů" apod. A čím více žádostí o ocenění sem dají, tím více tyto stránky Google při podobných dotazech upřednostní, i kdyby tu ocenění už nikdo nedělal (např. všechny ty porcelánové jídelní soupravy).

Odkaz pre: dula77, turtleoverhead
Páni kolegovia, na čo sa rozčuľovať. U nás máme také príslovie nepribiješ, nevysvetlíš 😆
Nechcem sa tu považovať za odborníka a teda mu vnucovať rady, aj keď ja osobne si rád nechám poradiť. Ale keď mladý nevidí rozdiely vo svojom úlovku a vo fotografii z popredných kníh, tak čo dodať. Týchto vyznamenaní bolo udelených tuším okolo 4300 kusov. Keď si vezmeme, že tieto vyznamenania pri padlých nezvykli končiť na súši ale v hlbokých vodách, počet terajších dostupných originálov sa ešte znižuje. Myslím, že z tohto východného dodatku si falerista vie urobiť predstavu o cene originálu.
Túto prezentovanú medailu by kúpil každý KVH venujúci sa WWII za 10€.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.