Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#331 23. 6. 2015, 23:11

Petr - ako sa rozculuje , ze?😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
Lukas105s

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2014

#332 24. 6. 2015, 07:41

Filosofe, myslím, že jsi zbytečně vztahovačný. Petr to jistě nemyslel tak, jak to pociťuješ. Chtělo by to trochu pokory a nevyžadovat hned všechny informace najednou. Já jsem začal budovat sbírku doslova na zelené louce, nemaje nikoho, kdo by mi radil a internet jsem tehdy ještě neměl. A taky jsem se několikrát spálil, jako většina začátečníků. Teprve až časem člověk začne rozpoznávat falza od pohledu, poté, co má už něco nakoukáno. Je nesmysl učit se falza nazpaměť, lepší je přijít na to, jak jich většinu rozpoznat sám (aspoň pro mě). Zároveň přijdeš na to, jak určovat zachovalost mincí, že ražební lesk není o tom vyčistit minci na kov a že minci, kterou jsi měl jako začátečník za poklad, se později budeš snažit vyměnit za lepší, protože ti mezi pěknými mincemi trčí jako kolozub. Jinak co se týče literatury, na začátečníka ji máš až hodně bohatou, já si hodně dlouho vystačil s použitým katalogem od Novotnýho😁

Profilový obrázek
petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

#333 24. 6. 2015, 13:59

Filozofe, Filozofe, máš krátkou paměť, na tvé přání jsem ti měl vydražit několik zlatníků na naší aukci v HK, zůstal jsem tam kvůli tomu o dvě hodiny déle, bohužel šly ceny u všech mincí nad tebou požadované dvě stovky. No přeci jen to většinou byly mince v rl. Takže vím jak to s placením u tebe je.....Je mi to jedno, ale to tvoje věčné skuhrání je unavující, zvlášť když víme, že neděláš nikde tady v Kolbence.....

Profilový obrázek
petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

#334 24. 6. 2015, 15:26

Jinak to beru chlapci jako legraci, až sem slyším Filosofa dupat, jak tam v Báslu nadskakuje....😃

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#335 24. 6. 2015, 15:28

Hehehe , giv mi fájf 😆 😁

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

#336 24. 6. 2015, 16:55

Ono treba úprimne povedať, že Filozof nemusí byť vo svojej podstate zlý človek. Možno pri osobnom stretnutí by si s ním človek fajn pokecal. Takto cez internetovú komunikáciu je to podstatne iné. Mne ale niekedy jeho jednanie tu na fóre pripomína chrobáka Truhlíka zo známej rozprávky Ferda Mravec. Namiesto truhlíkovskej hlášky .... ,,všetko viem, všade som bol, všetko poznám"..., by sa hodilo ... ,,všetko chcem ihneď, všetko chcem vedieť ihneď , všade chcem byť, všetko poznám najlepšie ja sám"... a keď mi to Vy ostatní tu na fóre neumožníte, mne sa neprispôsobíte a neprezradíte čo chcem vedieť okamžite, to Vám len ukážem !!!
Filozof možno bude dupať ešte viac ak si prečíta môj odkaz vo vlákne Máte radi hudbu? Bohužiaľ on dokáže vyprovokovať človeka takým zvláštnym spôsobom, občas až nezrozumiteľným na prvý krát. Teda aj ja som sa snažil mu takto nie priamo vulgárne odpovedať. Dvojzmyselnosť tam pravda nájde každý. No hovorím, že určite by som mu kúpil pivo a pokecal s ním pri vzájomnom stretnutí. Myslím, že zážitok by sme mali z toho obaja. 😃 😆 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁😁

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#337 24. 6. 2015, 17:20

Filozof ked zijes vo Svajciarsku preco nenakupujes v aukciach? Tam musi byt predsa lepsia ponuka.

Profilový obrázek
petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

#338 24. 6. 2015, 18:27

Já se s ním fakt rád v HK sejdu, mám tu mrtě stříbra od r-u po dnešek, rád mu nechám, za standartní ceny, aby nebyl tak pesimistický, zkusím ho nalákat i na něco z Bohemiky, aby nesbíral jen bižuterii....Jinak zvu na zářijovou aukci, bude hezká a pak kdo trochu studuje, tak budeme mít celodenní akci v květnu, 60, výročí pobočky s cyklem přednášek, už máme přísl. od num. hvězd - JV denoše nebo Ol, V.Pinta s prezentací nového katalogu /kniha má být dle posledních info v září vydaná Aureou/ s snad i další, když nám kývnou...jo a bude se tam prodávat naše nová medaile k 150 výr. bitvy u HK.

Profilový obrázek
babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

#339 24. 6. 2015, 18:31

tak gratulujem, tak pre numizmatikou je lepsie si mince osahat

Profilový obrázek
Filozof

Uživatel

Zaregistrován:
19. 1. 2015

#340 24. 6. 2015, 22:05

jano7B9 napsal/a:

Petr - ako sa rozculuje , ze?😃

Upřímně - je mi Tě líto. Myslel jsem, že Tvoje politické názory jsou jen jednoborový úlet, ale je vidět, že máš problém někde hlouběji...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.