Moderátoři: smith

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#751 1. 1. 2008, 18:40

osobne si myslim ze svojich kupcov si najdu aj za 5000 a nebude to problem😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#752 1. 1. 2008, 19:13

Archypov, patason: Dekuji za odborne zhodnoceni, zda se tedy, ze tu mame dva prodejce, kteri takoveto mince dokazou sehnat a vyuzit vyssi cenove hladiny Aukra. Jiste se podobnych minci objevi vice.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Robbie

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2007

#753 1. 1. 2008, 20:06

To bude tím, že do toho hlouběji vidíte...🙂 já se s tak pěknými groši při prodeji moc často nesetkávám, vyhodnotil jsem je tedy jako nadprůměrně pěkné. Asi jsou to mince, co bych ze sbírky jen tak nepustil, proto se podivuju, že je někdo jen tak prodává, jako by se nechumelilo...

..::R::..
robert.kurucz@email.cz

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#754 1. 1. 2008, 20:59

Stačí si projít aukce na www.numismatika.cz. Mince, které chodí na Aukru 5tis. (zachovalost cca 1/1) se na klasických aukcích prodávají max. kolem 3tis.. Díky Aukru se cena i v klasických aukcích začíná pomalu zvedat, ale Aukro bude vždy o krok napřed, neb na klasických aukcích to skupují spekulanti, kteří to dokážou dobře nafotit, okomentovat a prodat se ziskem na Aukru. Za utržený peníz příště nakoupí groše dva a zase dobře prodají... to potrvá, stejně jako růst cen, dokud bude na Aukru poptávka. Je to prostě trh. Otázkou je, zda ti, kdož na Aukru cenu vytáčejí k těm 5000,- vědí o možnosti účastnit se klasické aukce, kde se podobný a často i hezčí groš dá pořídit za polovic... Další otázkou je kupní síla účastníků akucí na Aukru... možná nemají potřebu ušetřit a koupit si za cenu jedné mince na Aukru dvě mince v klasické aukci... Možná to souvisí s progresívním trendem koupěschopnosti obyvatel ČR... Opravdu je to všechno otázkou střetu nabídky a poptávky - čili otázkou trhu a je zajímavé sledovat, jak to funguje. Myslím, že by nebylo potřeba mnoha peněz, aby se dalo úspěšně spekulovat a manipulovat s cenami některých druhů mincí... Vemte si, že si uděláte zásobu nějakého druhu mincí (třeba tříkrejcary Ferdinanda II. - naprosto běžná a zatím nedoceněná mince). Na Aukru vytvoříte dojem zájmu tím, že budete prostřednictvím známých a příbuzných točit ceny do astronomických výšin. Skoro nic vás to nebude stát - poplatky Aukru jsou holt v tomto případě nutnou investicí; nebo je lépe se uchýlit na Odklepnuto, tam to je úplně grátis. No a až uvidíte, že na to zareagoval klasický aukční trh, začnete svoji zásobičku pouštět... ručím za to, že se vám mnohokrát vrátí investice do Aukro-poplatků za fingované aukce... Je to podobné jako na burze s akciemi:-) Jen neriskujete, že se o vliv na cenu budete dělit s činitelem ekonomického výsledku akciovky.😈

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#755 2. 1. 2008, 09:39

Souhlasím s tebou,ale jak už jsem jednou psal, tak tu vysokou cenu dělaj nováčci co tomu h...o rozuměj.Chtěj groš, tak přihazujou jak blbý a nechápou,že si za ty prachy mohli koupit dva nobo tři groše.😞

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#756 2. 1. 2008, 17:13

Co si myslíte o tomto groši?

http://www.aukro.cz/item290776128_mince_nalez.html

Připadá mi to, jako dvě různé mince ( podle úplnosti opisu na jedné straně, a na druhé téměř bez opisu ). Nejsem grošák, ale nesedí mi.

Jo jinak je tam CACH za přijatelnou cenu. Přihodil jsem na něj s drobnou rezervou. Pokud mě někdo přehodíte, výš už nepůjdu ( Při konci aukce budu na služebce ). Pokud ho náhodou vyhraju, tak jej samozřejmě zájemcům zapůjčím.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#757 2. 1. 2008, 18:08

mne tie dva obrazky pripadaju ako jedna a ta ista minca... ale bud je tak zozrata alebo to je nejaky odliatok - falzum😉

... Som tu deň a noc ...

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#758 2. 1. 2008, 18:09

Taky jsem na to koukal,ale ten rozměr je nějakej divnej,takže asi odlitek.

Profilový obrázek
Radek Deraha

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2007

#759 2. 1. 2008, 18:11

jano 789 tys mě předběhl.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#760 2. 1. 2008, 18:13

:D no ked na otazku odpovedame az o hodinu😃

... Som tu deň a noc ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.