Profilový obrázek
Axxxxis

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2009

#41 19. 9. 2012, 09:25
Nezmenili ste názor na falzum ?? bohužiaľ už celistvost nevlastním....😐 Obrázky: ...

Když se podívám na tento odkaz http://www.phstamps.com/bilder/mark245-large.jpg a na tvůj obrázek, tak je víc než jasné, že bylo se známkou manipulováno. O jakékoliv pravosti tedy nemůže být ani řeč. Z diskuse vyplývá, že oba obrázky jsou tvé, tedy jak se zdá, tak jsi se známkou manipuloval přímo ty sám.

jeden z mých koníčků filatelie a známky :)

Profilový obrázek
Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

#42 19. 9. 2012, 13:56

Pravdu mohou mít nakonec všichni...Může být a nemusí být pravá...Když koukám na Hradčany, které mám třeba i 10 ks z archu tak v tehdejší době určitě nestříhali tak, že všechny okraje byly akorát dle měřítka...Tomu téměř nikdo nevěnoval pozornost...Z mého pohledu by měla být cena v katalogu bez hodnoty ať si to určí poptávka a nabídka. Je to spekulativní známka a to samé ostatní "N". Je to téměř to samé jako přetisk 1919, kde byly dělány rairtky vysloveně na objednávku:-) a pak z toho můžete být milionář...Nikdy mně nebude moc trápit, že zrovna tento typ známek mít nebudu a ani nijak po nich netoužím;-).

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#43 19. 9. 2012, 14:14

Všichni zde také zapomínáte na jednu základní věc, že 30hV. stříhaná se dostala z několika málo špatně operforovaných archů pouze a jen do Jánských Lázní!!! Výjimečně se ukázaly dodatečné zásilky udělané od filatelistů a ty jsou vždy zase dokonalého střihu(a často antidatovány). Ostatní nabídky zásilek podobné této jsou dodatečně upravené padělky ke škodě sběratelů...
Zde skoro jistě i jen dle fotky ostřihaná zoubkovaná známka a nalepená nazpět - bez dohad!

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#44 19. 9. 2012, 19:13

v prvnich letech mlade republiky nesmeli filateliste nove vydane znamky zasilat
navymenu do zahranici,vsechny zasilky byly podrobeny prisne cenzure,a tak jim
nezbyvalo nic jineho,nez nova vydani jednoduse nalepit na zasilky jako frankaturu,mam mnoho dokladu o teto cinnosti a tak nejenom z Janskych lazni
a Kosic putovaly nevydane znamky mimo republiku.vzdyt filateliste byli sdruzeni
v klubech a spolcich kde mohli tyto nevydane postovni hodnoty koupit od panu
Suly a Lesetickeho,mimochodem,snad zadna zeme se nemuze chlubit takovym
mnozstvim makulatury jako my,a to jeste s razitkem postovniho rady,"se svolenim Leseticky"....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#45 19. 9. 2012, 19:31

Toto pouze potvrzuje, to co již jsem napsal stačí pozorně číst...

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#46 19. 9. 2012, 19:45

no ja jsem to pozorne cetl,a taky jsem pozorne vyrozumel,ze nekdo nalepil
znamku na dopis a nechal si u prepazky zasilku orazitkovat stocenym razitkem,

kdybyste pozorne cetl Vy,zjistil byste,ze jsem psal o mezinarodni

vymene znamek,ktera probihala formou frankatury na celistvosti,a ktera se sku-
tecne do zahranici dostala..

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#47 19. 9. 2012, 20:00
Maxmilian napsal/a: no ja jsem to pozorne cetl,a taky jsem pozorne vyrozumel,ze nekdo nalepil znamku na dopis a nechal si u prepazky zasilku orazitkovat stocenym razitkem, kdybyste pozorne cetl Vy,zjistil byste,ze jsem psal o mezinarodni ...

Maxmilian napsal/a:

no ja jsem to pozorne cetl,a taky jsem pozorne vyrozumel,ze nekdo nalepil
znamku na dopis a nechal si u prepazky zasilku orazitkovat stocenym razitkem,

kdybyste pozorne cetl Vy,zjistil byste,ze jsem psal o mezinarodni

vymene znamek,ktera probihala formou frankatury na celistvosti,a ktera se sku-
tecne do zahranici dostala..

Musím se pouze opakovat, že Toto pouze potvrzuje, to co již jsem napsal...(viz.výše)
Skutečně použité nefilatelisticky v běžném poštovním provozu jen Jánské Lázně koncem června a v červenci 1920, na KL vidím navíc datum konec října 20.
😐

Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#48 19. 9. 2012, 20:05

radeji toho nechame ,kdybych to umel namalovat,tak Vam to sdelim obrazem.

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#49 19. 9. 2012, 20:46

Prokázat filatelistickou celistvost a antidatování razítka, to chce Dráčku hodně odvahy. Známky mohly být klidně použity po celou dobu platnosti, tímto absolutně nelze prokázat filatelistický výrobek. Akorát tvrdošíjně lpíš na svých nesmyslech.

Profilový obrázek
zdenek_prachar

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2011

#50 19. 9. 2012, 22:20

Nechci to zbytečně hrotit,ale Dráček má naprosto pravdu. Obě ukázky mají zcela nedostatečné okraje a i kdyby tisíckrát kdokoli tvrdil, že jsou stříhané, tak jako stříhané prostě uznány být nemohou, protože prostě nesplňují kriteria. Je to jako se hádat, jestli ta známka náhodou není zelená. Prostě není.
Naprosto nechápu tento přístup hledání důvodů, proč by zjevně neuznatelná známka mohla být uznána, když nesplňuje základní kriteria. Obzvláště v poslední době, kdy se objevují skutečně velmi nebezpečná falza (sám jsem si naběhl za poslední dobu dvakrát a to jsem opravdu hodně opatrný) je podobný postoj podle mého soudu nešťastný a snad i nerozumný...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.