Profilový obrázek
Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

#81 20. 9. 2012, 22:10

ja proste nechapu jak se muze sejit tolik negativnich lidi v jednom jedinem
foru a vsechno co se tu ukaze jenom pomluvi,kdybych ukazal ty ostatni se sirokymi okraji tak by mne nejaky depresivak obvinil ze jsem nechal nastavit papir,pritom jsem chtel pouze ukazat ze 30hal ma ponekud jine parametry
pro zkusebni znalce,nez jine strihane ,je to skoda...

Profilový obrázek
Petr Hospůdka

Uživatel

Zaregistrován:
16. 5. 2010

#82 20. 9. 2012, 22:27

Tož kamoši, jak to tady čtu, tak se zeptám. Kterému znalci věříte. Postupně se mi to nějak vyselektovává a skora žádný už nezbývá 😁 😁

Profilový obrázek
zdenek_prachar

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2011

#83 20. 9. 2012, 22:36

Maxmilian: zeptal jstese na názor a ostatní Vám ho řekli. Za sebe musím říci, že ty značky přes okraj, které vypadají zastřižené ani ty okrajesamé ve mně moc důvěry nebudí. Což je ovšem samosebou úplně jedno. Ale zeptám se Vás na dvě věci a pokud na obě odpovíte ano, tak ty známky jistě pravé jsou:

1. plní součet šířek protilehlých okrajů kriterium dané pro střihané Hradčany a zároveň plní šířka každého kraje toto kriterium?
  2. byly známky zkoušeny jako stříhané?
    Já myslím, že ty emoce jsou úplně zbytečné a je lepší mluvit v argumentech a faktech, ty jediné totiž mají pro posouzení pravosti známek relevanci.
    A klidně si myslete, že jsem zapšklý negativista, ale já za sebe prostě neumím odpovědět ano ani na jednu z výše položených otázek,ovšem pokud jste známky proměřil a jste si jist, že jsou zkoušené jako stříhané, pak (opět toopakuji) je můj názor, stejně jako jakékoli emoce, úplně fuk :-)
Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#84 20. 9. 2012, 22:36

Velmi zajímavá diskuse, i když už zde létají emoce. Ze svých zkušeností (nejsem Hradčanář) mohu říci, že u řady materiálů (obzvláště u celistvostí) nikdy nikdo nebude schopný jednoznačně prokázat, zda jde o pravé materiály či padělek. A čím více toho o známkách vím, tím méně bych chtěl být znalcem. Ty 30 hal Hradčany s užším střihem mohou být klidně pravé zrovna tak, jako padělky. Ale v tomto konkrétním případě, kdy z kdejaké ostříhané třicetihaléřovky by potom byla rarita, bych se držel předepsaných parametrů šířky okrajů i za cenu, že některé známky s užšími okraji mohly být pravé.
Kdybyste viděli kolik mám dilemat s celistvostmi Afghánistánu, kdy nejdříve mimo obálku byla známka znehodnocena a potom teprve na obálku nalepena a tyto celistvosti mají atesty znalce, tak bych tyto materiály ani nemohl sbírat.

Profilový obrázek
Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován:
13. 8. 2012

#85 20. 9. 2012, 22:43

...a přítelkyně mi říká, že prý filatelisti jsou nudný suchaři... :-)) a tady kvůli barevnýmu papírku to jiskří :-)

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#86 20. 9. 2012, 23:42

To víš, když dáš jeden den za ten papírek 5000,- a druhej den zjistíš, že za něj dostaneš tak maximálně pivo (desítku)... to by asi jiskřila přítelkyně, kdyby to zjistila;)
ynhoj - Jinak k tomu Stupkovi - podívej se na ty dvě moje aukce, kde uvádím, že jsou dle mě špatně určené... problém je, že ČSR I kromě nej a Beneše nikdo neověří (maximálně některé jednotlivé emise)
raje - třeba Šablatúra? Pittermann? a samozřejmě FB?:)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#87 21. 9. 2012, 00:44

Jediná jistota je mít to alespoň ve dvojpásce s několika razítky.

Profilový obrázek
Petr Hospůdka

Uživatel

Zaregistrován:
16. 5. 2010

#88 21. 9. 2012, 08:09

For Jaa-chym
Těm bych věřil i já - FB to myslíš Facebook? 😃 😃 😃 😃

Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#89 21. 9. 2012, 09:01

Věrohodnost znalce Stupky se zde řešila tuším minulý rok v souvislosti se čtyřpáskou s dodatečně přilepenými kupony u spěšných známek Pofis č.55, kde byly jeho značky. Když jsem s ním na toto téma hovořil, tak mi odpověděl, že o tom ví, ale již mi neodpověděl, proč v aucki uvedl katalogovou cenu této vícepásky v celku. Podle mne tam měl jednoznačně uvést, že kupony jsou dodatečně přilepené a k tomu uvést odpovídající cenu. Takže, pokud je znalec i obchodníkem současně, vždy je to problém. Tato situace si myslím, že nutí filatelisty, aby se vzdělávali a rozuměli co nejlépe tomu, co sbírají. A jedna z příležitostí k vzájemné výměně informací a zkušeností je i toto fórum.

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#90 21. 9. 2012, 09:23

Je třeba si uvědomit, že u známek 30h ae) je situace poněkud jiná. Tyto známky nebyly nikdy zoubkovány řádkově, ale pouze hřebenově. Je - li šířka známky jen o několik desetin mm širší než vzdálenost mezi jehlami hřebene, a nejsou evidentně vidět okraje proraženého papíru, jedná se téměř na 100 % o pravou stříhanou známku bez ohledu na šířku jejiho horního nebo spodního okraje.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.