Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#1 30. 8. 2015, 18:16

Dlouho jsem chtěl od Váslava Plátky tento modrý popelník,který byl vystavan EXPO 58 Brusel,chtěl jsem ho z jednoho důvodu,že byl návrh r.1948,Všechny aukční sině sign.1959,byl vyrobený Horní Polubný,je to obec kousek od jablonce,U6 tenkrát měl V.Plátek nový tvary,které měl pravděpodobně uložený v posledním šuplíku ,někde dole,které využil ro výstavuEXPO58 Brusel,jak byl v předstihu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#2 30. 8. 2015, 23:14

Pěkný ale ne starožitný 🙄

Profilový obrázek
TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

#3 1. 9. 2015, 00:23

Davide, po príbuzenstve máme doma dva popolníky z masívneho farebného skla zo začiatku 50-tych rokov. Pofotil by som ich a vložil do tejto témy na určenie, či tu nebude nejaká súvislosť so spomínaným návrhárom. Po vojne boli také veci v móde. Hlavne sa dávali v kombinácii s vázami alebo štýlovými dózami na cigarety ako svatobné dary.

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#4 1. 9. 2015, 06:49

udělej foto,rád se podívám,pokud budu vědět určím autora.

Profilový obrázek
TONY-KK

Uživatel

Zaregistrován:
2. 5. 2013

#5 1. 9. 2015, 20:51

Pofotil som tie popolníky Davide. Tak skús tipnúť obdobie alebo výrobcu. Začiatkom 50-tych rokov to moji svokrovci dostali ako súčasti svadobných darov. Pravdaže tie kusy môžu byť aj staršieho dáta.

Ten červenobiely má výšku 4 cm a celkový priemer 12 cm, je okrúhleho tvaru.
Zelený kus má skôr tvar obdĺžnika. Výšku má 6 cm a dĺžku 15 cm. Obidva popolníky vážia okolo 650 gramov aj keď ich rozmery by tomu nenapovedali. Ako vidno na fotkách, po tých rokoch používania majú ťukance a obité miesta na viacerých miestach. Značky nemajú žiadne.

Obrázky:

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#6 2. 9. 2015, 13:26

Jsou oba pěkné,hlavně ten červený probrušovaný do čoček.Jsou to padesatá léta ale autora neurčím,protože nevím zatím pohledám.Taky zasílám foto jednoho popelníku.Autor Vladimír Žahour ,sklarny Poděbrady,krištál probrušovaný.Tento brus je malo vídaní,koupil jsem ho na bazaru za 150czk.Návrh 1964 žádné otuky

Obrázky:

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#7 2. 9. 2015, 16:01

Davčo dlouho jsem tu krabici se sklem hledal na půdě a dnes našel. Prosím tě co to je a má to nějakou cenu, protože mně to nějak sběratelsky nezajímá a asi to prodám, abych něco utržil na věci co sbírám. Nebo s tím mám mrsknout do popelnice 😃 Jo a to první foto pes s tím papouškem , ten je na pérku a třepe se, jak já po třech štamprlích😃

Obrázky:

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#8 2. 9. 2015, 16:38
Davčo dlouho jsem tu krabici se sklem hledal na půdě a dnes našel. Prosím tě co to je a má to nějakou cenu, protože mně to nějak sběratelsky nezajímá a asi to prodám, abych něco utržil na věci co sbírám. Nebo s tím mám mrsknout do popelnice 😃 Jo a to první foto pes s tím papouškem , ten je na pérku a třepe se, jak já po třech štamprlích😃 Obrázky: ...

Ještě si dovolím odhad roku výroby, tak nějak mám pocit, že intuitivně dokáži určit věci podvědomě, ale občas se spletu. Jsou to 60 té roky ????

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#9 2. 9. 2015, 17:29

1.snímek.Jaroslav Brychta 30.-40 .léta 20.stol.2.snímek:Anděl s lukem J.Brychta ,stejné období.-mačkané vinuté a vyfoukané skla.M.Janku vyfoukané sklo60.léta.Poslední snímek směsice zvířátek,může se jednat o sklo železnobrodské ale také nemusí.Nejcenější z této sbírky jsou Brychtovy figurky.Směsice zvířátek hutní sklo,vytvarované,tyto figurky si dělali skláři pro děti domů.

Profilový obrázek
kmotr

Uživatel

Zaregistrován:
22. 9. 2014

#10 2. 9. 2015, 17:41

Davídku, čoveče říkal jsem ženě, že mám pocit, že to co jsi určil, jako Brychtu je sklo 30 - 40 tá léta než jsem to sem dal, ale abych nebyl za blbce, tak jsem ti tady radši napsal , že mám pocit že jsou to 60 tá léta. Fakt nekecám, takže intuici mám😃 Prosím tě můžeš mi určit rozumnou cenu za kterou to prodám hned , aby případný sběratel neváhal a koupil to okamžitě ? Mám něco v hledáčku a žena zamkla trezor, tak se do něj nedostanu😃 Děkuji

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.