Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Pavel_III: děkuju za ujasnění. Nějaký odborník mi to datoval na konec 18. století, tudíž se přikláním k variantě, že by se opravdu mohlo jednat o šlechtice. Jeho názor také byl, že jde o vojáka v baronském stavu. Chci se Vás zeptat - existuje nějaká stránka s databází listin, kde bych se mohl pokusit něco najít? Děkuju.

Pavel to je právě to, od jaký doby to bylo volnější? Středověký pečetidlo nemám ani jedno, všechno co mám je 17-19 století a tam mám podezření, že si tam dávali korunky bez opodstatnění, vzhledem k počtu kdy je pečetidel s korunkou opravdu hodně.
Ale do pečetidel nedělám, tudíž je to jen myšlenka laika.

To by ovšem bylo terno😃 😉

voják, baron a takhle chudý pečetidlo? sedm korunek je dle mě svobodnej pán..kdo ti to určoval?

Paul napsal/a:
Pavel to je právě to, od jaký doby to bylo volnější? Středověký pečetidlo nemám ani jedno, všechno co mám je 17-19 století a tam mám podezření, že si tam dávali korunky bez opodstatnění, vzhledem k počtu kdy je pečetidel s korunkou opravdu hodně.
Ale do pečetidel nedělám, tudíž je to jen myšlenka laika.
Já bych řekl, že v 17. století si právě dávali korunku úředníci (a další) s povolením šlechtice jako výsadu že jsou panskými úředníky. V 19. a hlavně po roce 1848, už asi žádná pravidla moc neplatila, jen pro erby.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.