Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#1941 21. 5. 2025, 17:57

Dobry den, likviduji pozustalost, ve ktere je i mnoho skla, na fotkach mala ukazka. Brousenych a malovanych sklenicek je vic (5-9), na fotce po 1 ks. Je neco sberatelsky zajimave nebo to jsou veci k beznemu pouziti, ktere mohu rozdat? Barevne sklenicky Moser? Tezitko? Co to je na posledni fotce vpravo? Pripadne pridam postupne fotky dalsiho skla. Predem dekuji.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Stromovka

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2017

#1942 7. 6. 2025, 13:55
Dobrý den, vím, že váš příspěvek je více než osum let starý, nicméně rád bych se zeptal, zda se vám nepodařilo dohledat ještě nějaké další informace o vašich broušených sklech - váze a popelníku, případně o produkci ateliéru broušeného skla ÚUŘ v Praze, kde to broušené sklo vzniklo. V poslední době se snažím o produkci tohoto ateliéru, práci E.Jokla dohledat nějaké informace, ale je to dost obtížné, zas až tak moc jsem toho nenašel. Za každou informaci bych proto byl vděčný. Mimochodem to sklo ještě máte?

Dobrý den,

mám z atelieru broušeného skla ÚUŘ 4 kusy skla (popelník a tři vázičky), vesměs jde o drobnější práce. Návrhy těch čtyř věcí jsou myslím vesměs od p. Stáhlíkové, ale potvrzené autorství mám jen u popelníku. Bližší informace nevím. Jen Glasrevue č. 11/1961 o p. Stáhlíkové, kde jsou nějaké fotky i těch broušených věcí. Možná je v textu článku více. Třeba by Vás mohl nasměrovat ing. Pařík.

S pozdravem Stromovka

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.