Samozřejmě, že jakékoliv zhodnocení potěší i když někdy je to i naopak, že cena se změní směrem dolů. Ale zhodnocení je vždy relativní, stejně to většinou nemůžeme právě kvůli té sběratelské vášni prodat.Většinou prodáváme až v krajní nouzi a hledáme pořád nějakou jinou cestu, než něco prodat ze sbírky.

Proč tak tragicky, když je potřeba a není holt vyhnutí, prostě se to prodá... 😕
Vždy může človek později začít sbírat pro zábavu něco jiného. Rozhodně se nevracet ke stejné oblasti sbírání, to se pak moc srovnává s minulostí... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Já jsem začal sbírat, když mi bylo 14 (což bylo chvilku před revolucí). Někdy v 95 jsem si dal pauzu, která trvala 10 let a teď se do toho zase pomalu dostávám. Pomalu, protože se mi nechce kvůli hezkým věcem zkrachovat. Za tu dobu jsem neprodal nic. Ze začátku nebylo co, protože jsem tehdy měl jenom na šrot a SPECIMENY a teď kupuju tak, abych měl už rovnou požadovaný cílový stav. (Tady jsem docela skromný - třeba ten bankovní vzor 100 přetisk SŠ je cílovým stavem na hodně dlouho, neperforovanou nemám.) Přebytky mám na to, aby měl jednou syn něco do začátků, až se dostane do období, kdy bude chtít sbírat kdeco. Takže z mého pohledu je prodej opravdu krajní tragické řešení.

v kategorii bankovky🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.