Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
skodic

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2014

#4711 4. 7. 2017, 20:26

Tak to bohužel dlouho neutajíš - jiní už s tím kšeftujou a s plnou lokalitou !!! To jim bohužel bude brzo konec . Jo love vládnou světem. napiš mi do mejlu !

Profilový obrázek
jardasutrak

Uživatel

Zaregistrován:
6. 8. 2017

#4712 6. 8. 2017, 19:39

Zdravím všechny sběratele achátů a jiných podivností co pro nás sběrače matička příroda vytvořila. Jako správný Podkrušnohorec žijící zde něco přes půl století si dovoluji, připojit k této zajímavé diskuzi o achátech a jiném kamení. Sleduji tuto diskurzy takřka od začátku jejího vzniku. Momentálně se probírá Klášterecká Jeseň, tak že bych také něco k této lokalitě. Úvodem chci zdůraznit, že já osobně jsem nikdy nekopal šílené výkopy , které je dnes vidět i na lokalitě KJ. Mám tuto oblast prochozenou dostatečně z dřívějška aniž bych věděl že se jedná o lokalitu KJ, ten název je tak trochu zavádějící a to je dobře. Acháty, ametysty, jaspisy a spousta dalších minerálů se dají nalézt všude v krušných horách, chce se jen dívat na to počem šlapeme, díky neskutečné dolové činnosti dřívějších horníků je zde nepřeberné množství tzv. hlušiny, kde najdete vše o co máte zájem, jako v obrovském supermarketu bez zbytečného kopání. Přiložím nějaké foto z KJ tak 1km od hlavní hrabárny. Celý blok měl 25 kg. "Okoko strážce Krušných hor" 👿
Jedná se o hradbový ametyst s achátovým okem.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Runky

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2017

#4713 15. 8. 2017, 05:56

Máte někdo zkušenosti se sběrem achátů/jaspisů z náplavů Labe a Jizery z přilehlých pískoven okolo Lysé nad Labem, Nymburku a okolí? Chtěl bych vyrazit, dřív jsem chodil hodně do Lázní Toušeň, ale pískovna už není aktivní. Předem děkuji za info

Profilový obrázek
vitek77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 8. 2017

#4714 22. 8. 2017, 17:25

Najde se tu někdo ochotný, kdo by poskytl rady pro stavbu levného brusu na acháty? Mám pár krabic z mládí a nyní bych je rád konečně vypucoval. Čistě hoby, na pár kousků, žádné složitosti... Když už narazím na nějaký prodej stroje, jsou to strašné částky :-( Děkuji

Profilový obrázek
Carloff

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2017

#4715 8. 9. 2017, 09:40

Ahoj všem.Chtěl bych Vám poděkovat za tu spoustu krásných kamenů,co jste tu ukázali.Kameny a zkameněliny mne braly už jako kluka,ale jak šel čas,zájmy se měnily,pak se člověk ožení,na nic není čas a priority se mění...Děcka odrostla,starostí ubylo a po deseti letech běhání s detektorem kovů jsem předloni u Paky na poli zakopl o achát a nějak ty barevné proužky probudily znovu tu vášeň skrytou v mém nitru od dětství.Detík začal čim dál víc zahálet a po tom,co jsem zjistil,že mám melafýr skoro za barákem,už asi odpočívá na pořád 😁

Profilový obrázek
Carloff

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2017

#4716 8. 9. 2017, 09:59

Po dvouletém zkoumání lokality,lezení po stráních a prodírání křovisky jsem přestal sbírat střepy a zatoužil po pořádných kusech.A tak přišlo vhod kopací náčiní z dob detektoringu.Bohužel jsem ještě úplně neodhalil tajemství bublin,ale už se to blíží...I tak už ale začínám mít doma slušnou deponii materiálu,ale zatím jsem pořád bez pily a brusu.I na tom se ale maká...

Profilový obrázek
Carloff

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2017

#4717 8. 9. 2017, 11:45

A abych tu jen neplkal,něco sem přihodím.Stejně je potřeba to tu trochu oživit 😁
Bulharsko,Rhodopy,lokalita Baratsi 70x110 ,suvenýr z dovolené

Profilový obrázek
Carloff

Uživatel

Zaregistrován:
15. 4. 2017

#4718 8. 9. 2017, 14:10

Tak nebude nic,nejde mi sem ta fotka nasypat ať dělám co dělám ... 😞

Profilový obrázek
tomi

Uživatel

Zaregistrován:
1. 6. 2010

#4719 8. 9. 2017, 14:13

Musis zmensit

joeolahfamily@azet.sk

Profilový obrázek
alsan

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2014

#4720 26. 9. 2017, 20:36

Achát Podkrkonoší

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.