Zdravím všechny sběratele achátů a jiných podivností co pro nás sběrače matička příroda vytvořila. Jako správný Podkrušnohorec žijící zde něco přes půl století si dovoluji, připojit k této zajímavé diskuzi o achátech a jiném kamení. Sleduji tuto diskurzy takřka od začátku jejího vzniku. Momentálně se probírá Klášterecká Jeseň, tak že bych také něco k této lokalitě. Úvodem chci zdůraznit, že já osobně jsem nikdy nekopal šílené výkopy , které je dnes vidět i na lokalitě KJ. Mám tuto oblast prochozenou dostatečně z dřívějška aniž bych věděl že se jedná o lokalitu KJ, ten název je tak trochu zavádějící a to je dobře. Acháty, ametysty, jaspisy a spousta dalších minerálů se dají nalézt všude v krušných horách, chce se jen dívat na to počem šlapeme, díky neskutečné dolové činnosti dřívějších horníků je zde nepřeberné množství tzv. hlušiny, kde najdete vše o co máte zájem, jako v obrovském supermarketu bez zbytečného kopání. Přiložím nějaké foto z KJ tak 1km od hlavní hrabárny. Celý blok měl 25 kg. "Okoko strážce Krušných hor" 👿
Jedná se o hradbový ametyst s achátovým okem.
Obrázky:

Najde se tu někdo ochotný, kdo by poskytl rady pro stavbu levného brusu na acháty? Mám pár krabic z mládí a nyní bych je rád konečně vypucoval. Čistě hoby, na pár kousků, žádné složitosti... Když už narazím na nějaký prodej stroje, jsou to strašné částky :-( Děkuji

Ahoj všem.Chtěl bych Vám poděkovat za tu spoustu krásných kamenů,co jste tu ukázali.Kameny a zkameněliny mne braly už jako kluka,ale jak šel čas,zájmy se měnily,pak se člověk ožení,na nic není čas a priority se mění...Děcka odrostla,starostí ubylo a po deseti letech běhání s detektorem kovů jsem předloni u Paky na poli zakopl o achát a nějak ty barevné proužky probudily znovu tu vášeň skrytou v mém nitru od dětství.Detík začal čim dál víc zahálet a po tom,co jsem zjistil,že mám melafýr skoro za barákem,už asi odpočívá na pořád 😁

Po dvouletém zkoumání lokality,lezení po stráních a prodírání křovisky jsem přestal sbírat střepy a zatoužil po pořádných kusech.A tak přišlo vhod kopací náčiní z dob detektoringu.Bohužel jsem ještě úplně neodhalil tajemství bublin,ale už se to blíží...I tak už ale začínám mít doma slušnou deponii materiálu,ale zatím jsem pořád bez pily a brusu.I na tom se ale maká...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.