Dovolím si uvést jednu zkušenost. Obecně odsuzujeme čínu v mnoha aspektech. V podstatě se severní Koreou a Kubou poslední komunistická bašta.
Tady na foru jsem hovořil o tom, jak jsem si na aliexpresu objednal za 24 korun UV na nízké kmitočty pro prověření určitého období anglických známek.
Objednal jsem si, zaplatil 24 korun a čekal.
Když jsem se nedočkal, začal jsem se pídit a zjistil.
Zboží dorazilo do česka a mě byla českou poštou "udajně" zaslána výzva, že jsem nebyl zastižen.
Následně byla tato výzva ve sledování zásilek změněna na adresát neznámý- špatná adresa. / Pokud jsem dostal upozornění o nedoručení, nechápu proč najednou špatná adresa/
Balíček byl vrácen zpět.
Dobrá, však to byla dvacka, odespal jsem to.
Ale přátelé, ta odsuzovaná čína mě aktuálně vrátila na účet částku 24 korun s tím, že mě ještě poslala omluvný dopis emailem, že se zásilku nepodařilo doručit, at se nebojím objednat znovu.
No vemte si to. Z pohledu uživatele, kupujícího to je prostě luxus.
A proč to píšu?
Podívejte, já si myslím, že česko má obrovský potenciál v mozcích. Ale obrovský.
Pokud by náš stát šel stejnými úvahami jako čína, podpořil vývoz, podpořil výzkum , tak jsme všichni za vodou.
Ale pravda, pokud bychom se řídili příliš čínskými pravidly, pak bychom neměli politiky, protože by většina dostala trest nejvyší, jak to mají v číně v oblibě.
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.