Byl bych docela rád - docela mně zklamalo, že jsem k tomu v katalogu žádný doprovodný článek nenašel. Takto člověk moc neví, co si o tom má myslet. Jako kolkař bych zcela jistě měl zájem, ale ... kdo ví, co to vlastně je. Srovnej např. s aukcí Klima, kde u většiny dosud méně známých položek v aukci se objeví v katalogu doprovodný článek. Např. nerealizované návrhy A. Muchy, vzory Kulhánka, koláže 1953 s Gottwaldem apod.

No veď práve! O tom, že české kolky boli ešte pred rozdelením republiky vytlačené a potom zlikvidované, sa vie. Ale o slovenských kolkoch sa nič také nepísalo, myslím, že sa tlač zadávala priamo do zahraničia a stále mám pocit, že je to iba súkromná iniciatíva tlačiarne Prompt. Nie som si istý, ale stále mám pocit, že som ich už videl keď som bol so žiakmi na exkurzii práve v Prompte.

numpszi, to jsi koupil TY?😲 Stavy bankovek už jedině v reálu a na vlastní oko. Ale vůbec mě to neudivuje, protože 3x dírky(6) od kancelářské sponky a bankovka je stav 0! Zlomený roh(ne rožek), je stav aUNC, to mi hlava nebere!!! Asi se mám stále co učit o stavech bankovek!!! Nebo si celou sbírku vylepšit minimálně o jeden stupeň zachovalosti!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

ano, ja som bol taky somar...

numpszi vsak pokud jste drazill na limit ci po internetu, tak mate moznost polozku vratit.
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

pokud myslíš tu letošní a mám od zdroje správné info, tak ano...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.