Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
Max76

Uživatel

Zaregistrován:
13. 9. 2018

#1 15. 4. 2021, 09:53

Zdravím kolegové sběratelé,
omlouvám se za založení nového téma, ale nějak se v tom seznamu již založených ztrácím a nemohl to správné, kam příspěvek zařadit, najít.
Poslední dobou registruji zvýšený zájem o 100 Kč s přítiskem ČNB.
Přijde mi to hodně přehnané a spíš jako spekulace rádoby investorů, než ryzí sběratelský zájem. Ale trh je trh a kdo draze nakoupil některé série, asi se jich už pod cenou jen tak chtít vzdát nebude. Mám jen několik sérií, většinu po trojicích, ale ty dražší to nejsou. Prvotní rekordy za prodané kompletní sady pomalu začínají opadat a zajímá mne váš názor na vývoj ceny této kompletní sady. I když realitu nám ukáže až čas. Nevím zda to risknout, plácnout se přes kapsu a koupit kompletní sadu, nebo to zkoušet dát dohromady po jednotlivých kusech. V tom se musím rozhodnout sám, ale zajímá mě váš názor na vývoj ceny 100 Kč bankovek. Až se k tomuto tématu za několik let vrátíme budeme vidět jak to bylo s naším odhadem.
Můj názor je, že se ceny ještě trochu ustálí, ale nějaký výrazný pokles nečekám, ale ani nějaké výrazné další zhodnocení, během dalších 5 let. Ten kdo sbírá už je nejspíš má, velkou část kupujících za max. ceny byl spíš zájem potencionálních investorů. A za poslední měsíc vidím propad i o 30 tisíc za kompletní sadu. Z á 90 na 60 tisíc. Ještě před rokem by byla za 15 tisíc neprodejná. Když pominu zloděje a blázny, kteří jí stále nabízejí za 150 a víc 😲🙂 Ale tak to se děje u všech jiných nominálů, že je někdo úplně mimo nabízí šrot v hodnotě nula za deset tisíc a ještě má tu drzost k tomu napsat vynikající investice 🙄🙂
Sbírám bankovky podle sérií, dle rozlišení katalogu, a u číslovačů to beru v potaz také jen když to uvádí katalog. Toto by bylo u mne něco navíc.
Chápu, že když bude chtít někdo komplet prodat, tak se bude snažit využít tržní ceny, udělal bych to tak také. Přesto budu rád za případnou sběratelskou nabídku.
Případně napište na: agama76@email.cz
Díky za vaše názory🙂

Profilový obrázek
PasikCz

Uživatel

Zaregistrován:
28. 9. 2019

#2 15. 4. 2021, 10:59

If it is too good to be true it probably isnt.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.