Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#21 28. 11. 2014, 08:14

Pro Dracek a Jaa-chym: Má to ale jeden háček - tu Vaši "luxusní sbírku" neděláte Vy sami, ale dělá Vám ji aukcionář. A radost se sbírání se smrskla na pouhé prohlížení aukčních katalogů kde, co a za kolik.

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#22 28. 11. 2014, 10:08

no mně se nelíbí ten termín luxusní sbírka, proto jsem ho dával do uvozovek, raději úzce specializovaná sbírka. Ale víš, že to není jen o prohlížení katalogů, stejnou váhu mají třeba taky známosti. Ne všechno je vystaveno na netu, že... A řekl bych, že ta aukci nejsou jen o tom kde, co a za kolik, ale hlavně JESTLI. Čili ano, máš pravdu, pokud se v nějaké aukci objeví něco, co nebylo vidět třeba 20 let a pořídím si to, budu mít radost.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#23 28. 11. 2014, 10:41
Pro Dracek a Jaa-chym: Má to ale jeden háček - tu Vaši "luxusní sbírku" neděláte Vy sami, ale dělá Vám ji aukcionář. A radost se sbírání se smrskla na pouhé prohlížení aukčních katalogů kde, co a za kolik.

Zdá se, že asi soudíš dle sebe či svého okolí, nevím. 🙄
Třeba svoji sbírku mám cca z 2/3(či dokonce 3/4) z vlastních nálezů a jen cca 5-10% jsou věci z velkých aukcí.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
achyles-a1

Uživatel

Zaregistrován:
6. 7. 2013

#24 28. 11. 2014, 11:04
Zdá se, že asi soudíš dle sebe či svého okolí, nevím. 🙄 Třeba svoji sbírku mám cca z 2/3(či dokonce 3/4) z vlastních nálezů a jen cca 5-10% jsou věci z velkých aukcí.

nějak podobně jsem na tom i já , jenže rozdíl je v tom , že na sálové aukci jsem si pro sebe nevydražil ani jednu položku a to jsem vlastnil známky z ČSL I. , které na aukci neuvidíte dalších 20 let ... ale jak říkám , každý musí vedět sám jestli tu známku najde jinde a o dost levnější - nebo si za ní pořádně připlatí

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.