-souhlas,zde je to vidět zřetelněji,než na té druhé,tam je to vidět na té pravé straně narušení kruhové části,tohle je amater. falzum .
Lochotínská falza,to je kvalita ,na tom už pohořelo dříve hodně filatelistů,včetně mě.😉

Teď mě tak napadlo - nikdy jsem přetisky PČ 1919 moc nemusel ze známých důvodů, které tady nechci replikovat. Navíc je to zaneřáděné hromadou padělků. Nadruhou stranu, když se člověk vyhne všem áčkům a neznámým prodejcům na burzách a podobně a bude nakupovat jen u zavedených obchodníků, nesníží se tím procento pravděpodobnosti koupi padělku rapidně dolů? Samozřejmě ostražitý musí být člověk vždycky, ale nezatracujeme z velké části PČ 1919 jen díky naivitě jak vlastní, tak ostatních neopatrných sběratelů? Za předpokladu, že se nebudeme bavit o těch nejdražších položkách.

Je blbost si myslet, že u zavedeného obchodníka na kvalitní falzum narazit nemůžeš. Ale kdyby lidi nenakupovali na áčku a u různých pochybných stolkařů, tak by neměli důvod naříkat, kolik je padělků a kolik jich koupili.

a padělatelé by hlavně neměli odbyt pro své výtvory. Jo to by byla krása:) ALe když ono je to tak lákavé, koupit známku s katalogem 28.000 za 106 korun... lidská hloupost a naivita je bohužel bezbřehá a proto budou mít tito hajzli vždy dostatek odběratelů...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.