Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III

Stratený Pavel III sa nám vrátil! Vítaj späť!
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

V Maďarsku byla doba, kdy se při posílání dopisů vyžadovala opravdu důkladná frankatura.
A co k tomu praví popis?
INFLÁCIÓ 1946.06. (18dsz) TISZADOB Levél 520 db (!!) bélyeggel , cérnával a borítékhoz varva ! VILÁGBAJNOKI Aranyérmes darab! A legnagyobb, ,ismert, inflációs csatolt bélyeg mennyiség! (100000 Ft vyvolávací cena)
Ano, 520 známek, pochopitelně (a nepřekvapivě) se na dopis nevlezly. 20 na obálce a 5 (!!!) celých archů přiloženo. Tehdejší maďarští pošťáci to museli mít těžké a docela by mne zajímalo, jak to počítali. To už nebylo v lidských silách ...

To je zajímavá poznámka (a do muziky jsem už delší čas nic nedal - ale neboj, ve středu určitě něco bude!😃 ) a co se týče znalostí známek, tak oproti Karáskovi a jiným zde, to su neumětel! Například u Afghánistánu a některých indických států - tam bych mnohdy ani nepoznal, že to je známka, u toho Afghánistánu, tam teda nepoznám hodnotu, tygří hlavu (už) poznám.
A osobní život? To je pravda slabší. Hlavně v zimě. A bolí mne koleno a zrovna před chvílí se mi zdály tak divný sny, že jsem, se nakonec radši propudil. ¯\_(ツ)_/¯

1984 Gombák 3Ft 2 db ívsarki ötöscsík, az összes bélyeg különböző méretű 'lyukas levél' lemezhibával ! Így még nem láttam.. (Visnyovszki)
Zkrátka takové různě velké nedotisky na (patrně) jednom TL - je to horní a dolní řada. (list vlevo, kdyby někdo nevěděl).
Vyvolávací 20000 Ft, prodáno, to zrušili, ale myslím, že to bylo 150000 Ft.

Taková Šoproň 1956, to je taky investiční záležitost. Ovšem cca 2000 €, na to fakt nemám, a nevěřím, že kdybych si vsadil, že by se to nějak zlepšilo. Pozoruhodná ukázka znaleckých značek. To se vidí málo. Ty červené byly v nákladu jeden až dva archy, čili nic.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.