Profilový obrázek
Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

#401 24. 3. 2025, 17:25

Již dlouhou dobu ode mne nepřibyly žádné novinky do Chlubírny. Nebylo to tím, že bych polevil ve sbírání známek Mauritius, naopak jsem se zaměřil na doplnění svého exponátu pro 8 rámů. Též jsem od podzimu usilovně na osmirámovce pracoval a nyní je hotová. Slavnostní premiéru bude mít na výstavě Zbierkofila 2025 v Děvínské Nové Vsi 9. - 11. 5. 2025. Na webu Infofila bude zveřejněna pozvánka na tuto výstavu.

Rozhodl jsem se, že alespoň nějaké velmi vzácné známky, které přibyly do mojí sbírky dám sem do Chlubírny. Jedna má černý přetisk 1/2 d HALF PENNY. Jde o nevydanou známku z roku 1876. Těchto přetisků bylo údajně provedeno 90 a já jsem zatím narazil na pouhé 3 známky s přetiskem CANCELLED. Druhá známka je vydání Britannia 1862- nepoužitá zoubkovaná 1 shilling, zatím jsem narazil na 6 nepoužitých známek a to u jmen jako Ferrari, Burrus, Kanai... Nenašel jsem ji například ve sbírce V. Chanda. O obou známkách jsem se zmínil ve svém článku o vzácných známkách Mauritia, který je zveřejněný na Infofila.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.