Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith

Již dlouhou dobu ode mne nepřibyly žádné novinky do Chlubírny. Nebylo to tím, že bych polevil ve sbírání známek Mauritius, naopak jsem se zaměřil na doplnění svého exponátu pro 8 rámů. Též jsem od podzimu usilovně na osmirámovce pracoval a nyní je hotová. Slavnostní premiéru bude mít na výstavě Zbierkofila 2025 v Děvínské Nové Vsi 9. - 11. 5. 2025. Na webu Infofila bude zveřejněna pozvánka na tuto výstavu.
Rozhodl jsem se, že alespoň nějaké velmi vzácné známky, které přibyly do mojí sbírky dám sem do Chlubírny. Jedna má černý přetisk 1/2 d HALF PENNY. Jde o nevydanou známku z roku 1876. Těchto přetisků bylo údajně provedeno 90 a já jsem zatím narazil na pouhé 3 známky s přetiskem CANCELLED. Druhá známka je vydání Britannia 1862- nepoužitá zoubkovaná 1 shilling, zatím jsem narazil na 6 nepoužitých známek a to u jmen jako Ferrari, Burrus, Kanai... Nenašel jsem ji například ve sbírce V. Chanda. O obou známkách jsem se zmínil ve svém článku o vzácných známkách Mauritia, který je zveřejněný na Infofila.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.