Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#1291 3. 2. 2018, 15:36
V dnešní době lze pozorovat jistou snahu po ochraně kulturního dědictví. O této problematice se začíná v některých zemích poměrně vážně uvažovat. Pro příklad můžeme uvést Itálii, kde tento zákon již platí. I když je tato ražba v některých odborných zdrojích vedena ve vzácnosti RRR, ve skutečnosti se jedná "pouze" o zajímavější ročník. I tak jsem na dodání čekal tři měsíce. Součástí zásilky bylo vývozní povolení, které vystavilo italské Ministerstvo kultury a turistiky. Pokud bude tento přístup pokračovat i v dalších zemích, sběratelé se mají na co těšit. ...

Mám dojem, že u nich ten zákon platí nějakou dobu a vyžadují jeho dodržování.

U nás obdobný zákon platí taky a u takových drobností jako mince, je z vesela ignorován.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1292 3. 2. 2018, 16:13
Mám dojem, že u nich ten zákon platí nějakou dobu a vyžadují jeho dodržování. U nás obdobný zákon platí taky a u takových drobností jako mince, je z vesela ignorován.

Samozřejmě, že zákony tohoto typu platí ve všeobecné rovině, ale v poslední době se hovoří o jejich zpřísnění.

Dnes si můžeme bez problému vydražit např. v Německu, či Rakousku téměř jakoukoli minci, která nám po zaplacení obratem bude doručena. Na stole je ale přísnější řešení, tak jak jsem uvedl na italském příkladu. Před kratší dobou tomu tak ale nebylo a mince z aukcí jsem také dostával obratem.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

#1293 3. 2. 2018, 16:21

Aby to nedopadlo tak, že Itálie bude vyvážet jenom víno z horších ročníků.

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1294 10. 2. 2018, 18:06

V Numismatických listech 3 - 4/2016 je zveřejněn článek o uherských konvenčních 20 krejcarech.

Zde je pěkné foto mince v typu se stuhami na krku, která je součástí tohoto článku.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1295 11. 2. 2018, 10:12

Pravděpodobně nejvzácnějším ročníkem v typu s vlajícími stuhami je ražba 1831 A. Dostupná literatura tento ročník také chybně udává v jiných typech.

Obrázky:

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#1296 11. 2. 2018, 10:59
V dnešní době lze pozorovat jistou snahu po ochraně kulturního dědictví. O této problematice se začíná v některých zemích poměrně vážně uvažovat. Pro příklad můžeme uvést Itálii, kde tento zákon již platí. I když je tato ražba v některých odborných zdrojích vedena ve vzácnosti RRR, ve skutečnosti se jedná "pouze" o zajímavější ročník. I tak jsem na dodání čekal tři měsíce. Součástí zásilky bylo vývozní povolení, které vystavilo italské Ministerstvo kultury a turistiky. Pokud bude tento přístup pokračovat i v dalších zemích, sběratelé se mají na co těšit. ...

Platí už dávnejšie. Ale napríklad Bolaffi si s tým starosti nerobia. Varesi naopak. Niekoľko stranový spis :-)

Profilový obrázek
Radko

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2009

#1297 18. 2. 2018, 13:58

Tie uhorské 20tníky sú v krásnych stavoch. Pastva pre oči :-)

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1298 18. 2. 2018, 14:07

Uherské 20 krejcary lze na našem trhu potkat, ale mimo ročníků v typu s vlajícími stuhami, ve většině případů v horší zachovalosti. Pokud budeme požadovat odpovídající zachovalost, budeme nuceni navštívit zahraniční aukce.
Ročník 1831 A (zde na obrázku) byl dražen před pár lety ve Vídni u Raucha. Na našem trhu jsem měl možnost shlédnout poměrně obstojný kus, bohužel náhodný majitel tuto minci naprosto zničil, když ji vyleštil.

Profilový obrázek
Radko

Uživatel

Zaregistrován:
9. 9. 2009

#1299 18. 2. 2018, 14:13

Chcel by som sa opýtať či má niekto vedomosť, aký mali ekvivalent výmeny armádne medené mince razené v Haliči a to I. a III. Groš 1794 k pomeru klasickým grajciarom v konvenčnej mene (1 toliar = 2 zlatníky = 120 grajciarov), ktoré boli razené pre dedičné zeme. Viem, že tieto atypické razby boli razené vraj vo Viedni s označením na averze ako - Grossus pol., čiže poľský groš. Na reverze je nápis MONET.AER. EXERCIT. CAES. REG. Celým názvom: Moneta aerea exercitus caesarei regni - minca medená armády cisárskej - kráľovskej. A taktiež niektorá literatúra uvádza existenciu razby VI. Groša razeného zo striebra razeného na skúšku, ale s vyobrazením danej mince som sa nestretol. Ak by mal niekto odkaz, kde je popis - perokresba daného VI.Groša môže mi napísať. Prípadne ak niekto vie o nejakej literatúre, kde sa bližšie rozoberajú dané mince môže mi dať vedieť. Zároveň prikladám foto minci z netu. Ďakujem. Radko.

Obrázky:

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#1300 18. 2. 2018, 14:23
Chcel by som sa opýtať či má niekto vedomosť, aký mali ekvivalent výmeny armádne medené mince razené v Haliči a to I. a III. Groš 1794 k pomeru klasickým grajciarom v konvenčnej mene (1 toliar = 2 zlatníky = 120 grajciarov), ktoré boli razené pre dedičné zeme. Viem, že tieto atypické razby boli razené vraj vo Viedni s označením na averze ako - Grossus pol., čiže poľský groš. Na reverze je nápis MONET.AER. EXERCIT. CAES. REG. Celým názvom: Moneta aerea exercitus caesarei regni - minca medená armády cisárskej - kráľovskej. A taktiež niektorá literatúra uvádza existenciu razby VI. Groša razeného zo striebra razeného na skúšku, ale s vyobrazením danej mince som sa nestretol. Ak by mal niekto odkaz, kde je popis - perokresba daného VI.Groša môže mi napísať. Prípadne ak niekto vie o nejakej literatúre, kde sa bližšie rozoberajú dané mince môže mi dať vedieť. Zároveň prikladám foto minci z netu. Ďakujem. Radko. Obrázky: ...

1 polský groš odpovídal 1/2 grejcaru.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.