no, pokud je to crashnutej disk, existuje jedna stara dobra rada ... jakkoliv kuriozni
... do mrazaku s nim, samozrejme odstinit od vlhka
samozrejme zalezi na typu poskozeni
nejsem si uplne jisty fyzikalnimi procesy, ktere daji disk dohromady, ale je to ozkousene ... rozjet, zazalohovat data a pak holt novej disk
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!

Mrazak ?!?! Neblaznite s tymi voodoo radami.
Z toho co Robbie napisal to nevyzera na fyzicky problem disku (teda pokial nezatajil, ze sa z neho chvilu dymilo). Skor si myslim, ze ten sajrajt co chytil na internete sa pokusil prepisat systemove kniznice a celkom to nezvladol, takze system ostal nenabootvatelny. Pri boote do DOS-u ten disk bude "neviditelny", pretoze je pravdepodobne naformatovany na NTFS (co DOS nerozpozna).
Moja rada je prelozit ten disk ako druhy do ineho PC, skopirovat vsetky dokumenty co potrebujes (este raz zdvoraznujem VSETKY), sformatovat a nanovo nainstalovat system. Mozno to znie ako drasticka cesta ale je to casto rychlesie ako pracna obnova systemu a nasledne odstranenie vsetkeho toho virusoveho sajrajtu.
Juraj.

Díky za rady, je fajn, že se lidé nevěnují jen mincím 😃 Alcohol jsem tam měl, ale už dávno ho odinstloval. Pak jsem chytil vira a AVG ho nějak nezvládl a hodil chybu. Myslel jsem že se s tím popere, ale ne. Chtěl jsem normálně pracovat dál, ale už to nešlo - začaly mizet položky ve Start nabídce atd. ...koukal jsem na to jak blázen, tak jsem restartoval komp. Chtěl jsem dát nouzák a obnovit předchozí stav, ale už to nešlo.
Mno... tak jsem to dneska naformátoval a přeinstaloval. Stáhl Explorer sedmičku, NOD32 a snad už tuhle hrůzu nikdy nezažiju🙂 Ještě jednou díky všem za rady... 😎
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.