Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
Kolemjdouci

Uživatel

Zaregistrován:
25. 4. 2013

#21 19. 4. 2025, 21:29
Dobrý den paní "Kolemjdoucí", jsem rád že jste zareagovala právě vy i když na trochu jiný podnět. Obrázek "pieta" na který je v úvodu dotaz jsem před půl rokem zakoupil pravděpodobně od původního tazatele. Také stejně jako on se snažím dopátrat kdo by mohl být jeho autorem. Když jsem zde chtěl zařadit jeho fotografii, přišel jsem na to že už zde byl jednou obraz řešen. Abych nezakládal nové vlákno přidal jsem svůj odhad že spíš než o Bohuslava Reynka jak se tady píše by se podle stylu malby mohlo jednat o Georgese Rouaulta, který jak jsem se dočetl měl na Satrou říši rovněž určité vazby. Mohl bych požádat Vás a i ostatní co by byli schopni přispět svými názory o znovu otevření tohoto vlákna a napsat mi co si myslí ? Předem díky všem kdo se zapojí.

Já se moc omlouvám, že vás asi zklamu, ale k autorství vám nic nepovím. Na to tady ale naštěstí máme jiné. Já jenom můžu přidat, že se mi to dost líbí. Stejně jako obraz z původního příspěvku. Z nepozornosti jsem reagovala na starou poznámku "o nerestaurování" (navíc až na reakci, nikolivěk na původní příspěvek). Kdybych si všimla data, tak si to odpustím. Halt v tom mobilu tyhle věci snadno přehlídnu. V každém případě máte pěkný obraz. Jen tak pro zajímavost: jak je to velké?

Profilový obrázek
jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

#22 20. 4. 2025, 08:22
Já se moc omlouvám, že vás asi zklamu, ale k autorství vám nic nepovím. Na to tady ale naštěstí máme jiné. Já jenom můžu přidat, že se mi to dost líbí. Stejně jako obraz z původního příspěvku. Z nepozornosti jsem reagovala na starou poznámku "o nerestaurování" (navíc až na reakci, nikolivěk na původní příspěvek). Kdybych si všimla data, tak si to odpustím. Halt v tom mobilu tyhle věci snadno přehlídnu. V každém případě máte pěkný obraz. Jen tak pro zajímavost: jak je to velké?

To se vůbec nemáte za co omlouvat🙂 Obrázek je 20x20 cm.

Profilový obrázek
Hilaris

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2017

#23 21. 4. 2025, 21:37

Ten druhý obraz Jindřichu Wielgusovi neodpovídá, a nejenom tím, že tam není podpis. A jelikož to opravdu vypadá, že ty obrazy jsou od stejného autora, tak bych mu nepřisoudil ani autorství té piety, a to přesto, že když zde padla o něm zmínka, tak jsem chvíli zaváhal.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.