Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#11 13. 6. 2021, 13:54

Video je natočené OK, opalizaciu vidieť pekne, žiaľ farebné prechody sú dosť stroho ukončené, prírodný opál ma trochu ine opalizovanie.
Chce to živé posudenie človeka čo rozumie opalom...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
caco

Uživatel

Zaregistrován:
11. 9. 2014

#12 13. 6. 2021, 18:41
To video. https://youtu.be/QzfZ6ybtv5k

,
za mna prírodný. syntetiky sú ovela výraznejšie majú výrazné farby a nahustené body farby. ale treba očakávať že o nejaké 3 roky zbelie a bude ho treba namočiť. mám takto odložené podobné etiopske a teraz po troch rokoch zbeleli aj ked boli v škatuli v skrinke. ale kým to nerobí každý mesiac ,tak je to fajn 😆

Profilový obrázek
Szucs

Uživatel

Zaregistrován:
6. 6. 2021

#13 14. 6. 2021, 08:34

Děkuji. A nevíte kde by mi ho ocenili? Nebo jak zjistim přibližnou cenu?

Profilový obrázek
skovi

Uživatel

Zaregistrován:
8. 2. 2022

#14 8. 2. 2022, 13:58

Je to prirodny opal, pravdepodobne Etiopia. "Falosny" opal moze byt napodobnenina z plastu/exopoxidu a podobne, do ktoreho je vlozena nejaka folia alebo nieco co hadze farby - to sa da hned rozoznat. Potom su este v laboratoriu vytvorene opaly - ako bolo spomenute vyssie tieto vyzeraju inak (su farebnejsie a maju pravidelny vzor farebnych bodiek/ciar). Toto je pekny relativne velky kamen so zaujimavymi farbami - bez pochybnosti je to drahy opal - farby ale nie su velmi syte a obajavuju sa pod uhlom, nema to zaujimavy vzor farieb - relativne bezny pravdepodobne Welo opal. Tiez su tam tusim praskliny. Cenu to urcite ma aku presne neviem - moj laicky odhad 60 EUR - zalezi to vsak od toho ci najdes kupca - u nas sa cokolvek nad 15 EUR predava dlho a tazko.

Profilový obrázek
Majky17

Uživatel

Zaregistrován:
6. 5. 2023

#15 6. 5. 2023, 11:38

Zdravím všetkých, našla som v zbierke ktorú som dostala opal z dubnika, myslite, že je vhodný na obrus?

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#16 6. 5. 2023, 13:49

Špatné fotky, chýba čelný pohľad na vzorku.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.