Moderátoři: smith

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#5021 14. 5. 2020, 23:07

Lopez má vždy pravdu.😉
Odvolávam svoj príspevok.

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
larai

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2020

#5022 15. 5. 2020, 13:16

patason napsal/a:

Ta diskuse už se teda nerozvíjela, ale pokud to chcete dál pitvat (nezapomínejte přitom, že čím víc se maže, tím víc smrdí!), lžete alespoň přesvědčivěji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Nevím, jestli jsem tady sám, ale tohle mi prijde jako docela zásadní obvinění.. argumentace Patasona mi bohužel přijde relevantní...Co vy na to?

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#5023 15. 5. 2020, 13:54

Asi nerozumím

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#5024 15. 5. 2020, 14:23

Netuším zda aukce byla či nebyla nějak ovlivněna.
Okomentuji to jen mojí zkušeností z dražby jedné položky v akutální aukci Šumperk
Ještě před začátkem dražby - již po skončení přijímání limitů přes nume - jsem viděl, že aktuální cena položky byla 1600.
Dražba této položky však začala na nižší částce, ale během malé chvilky (max. pár vteřin) najednou poskočila cena (o více než jeden příhoz) právě na oněch 1600 - pak jsem nějakou dobu dražil proti sálu a pak nějakou dobu proti jinému číslu (účastníkovi onlinle aukce).

Obecně - moje domněnka - cena, která byla vidět na nume po skončení příjmu limitů přeci neznamená nejvyšší hodnotu limitu zaslaného dražitelem skrze limit (měla by to být hodnota druhého nejvyššího limitu, případně o jeden příhoz výše / podle doby, kdy byl který limit přijat)
Takže na limity mohl dražit za limitenta pořadatel (zprostředkovatel online aukce) i v době online probíhající aukce a to v rozmezí od druhého nejvyššího limitu až do maximální výše limitu zaslaného limitentem.
Jediné co tu nesouhlasí proti pořadatelem zveřejněnému popisu (nyní zde patasonem citovaném/postnutém) jak by měla aukce probíhat, je to, že v živé aukci se hodnota, na které se mělo začínat, objevila až po malé chvilce a nezačínalo se od ní dražit hned od počátku.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#5025 15. 5. 2020, 14:31

To Jacx: Tipoval bych, že systém si ohlídá sám automatickými příhozy dražbu až na úroveň nejvyššího zadaného limitu... že to nemusí někdo fyzicky odklikávat, což by neslo dost obtížně napravitelné riziko osobní chyby:-) Ale nechci dál vyhledávat agenty, zločince a podvodníky. Jsem asi ještě podrážděnej tím, co mi zrovna v Šumperku provedli koncem loňského roku...

Profilový obrázek
larai

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2020

#5026 15. 5. 2020, 14:35
Netuším zda aukce byla či nebyla nějak ovlivněna. Okomentuji to jen mojí zkušeností z dražby jedné položky v akutální aukci Šumperk Ještě před začátkem dražby - již po skončení přijímání limitů přes nume - jsem viděl, že aktuální cena položky byla 1600. Dražba této položky však začala na nižší částce, ale během malé chvilky (max. pár vteřin) najednou poskočila cena (o více než jeden příhoz) právě na oněch 1600 - pak jsem nějakou dobu dražil proti sálu a pak nějakou dobu proti jinému číslu (účastníkovi onlinle aukce). ...

Jo, narážím přesně na tento problém, kdy pořadatel v popisu mechanismu dražby jasně deklaruje, že hodnota na začátku live aukce by měla být automaticky aktualizována o předchozí limity...Ale nezbývá, než doufat, že na vině bylo jen pomalé zpracování systému..

Profilový obrázek
jacx

Moderátor

Zaregistrován:
20. 8. 2007

#5027 15. 5. 2020, 14:43
To Jacx: Tipoval bych, že systém si ohlídá sám automatickými příhozy dražbu až na úroveň nejvyššího zadaného limitu... že to nemusí někdo fyzicky odklikávat, což by neslo dost obtížně napravitelné riziko osobní chyby:-) Ale nechci dál vyhledávat agenty, zločince a podvodníky. Jsem asi ještě podrážděnej tím, co mi zrovna v Šumperku provedli koncem loňského roku...

Ano to záleží na tom, jak je systém příhozů pro "písemné" limity nastavený.

Popsal jsem jen moji zkušenost s aktuální aukcí a jak bych si to mohl vysvětlit i bez případného podvodu.

Profilový obrázek
larai

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2020

#5028 15. 5. 2020, 14:45

Plus souhlas, že elektronické zadání limitu by mělo být snad automatické, nabízí se možnost, že šlo o prosazování sálu na korespondenční/telefonický limit, který pořadatel do systému nezadal...

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#5029 15. 5. 2020, 14:52

ja nejsem zadny velky drazitel a aukce se mi spis protivi i z principu - nerad se setkavam jakymkoliv zpusobem s lidmi, co se nedokazou moc ovladat a hazi na neco ne proto, ze to ma nejakou cenu, ale protoze "to musi mit". ja se takhle sbirani snazim nebrat - proste nemuzu mit a nebudu mit vsechno, umim s tim zit a je to v pohode. to je jako tahat se o jednu hezkou holku v sale, kdyz na ulici se jich poflakuje bez povsimnuti dalsich padesat (a mnohdy hezcich a platit je netreba).

co mne ale zarazi a opravdu tomu nerozumim, ze velka cast veci, co jsem kdy drazil a vydrazil a dal tam rekneme "lehce nerozumnou cenu" koncila presne na mem maximu (tyka se tech polozek, co jsem zamerne "nepodcenil" - kdyz hodim na minci s cenou 500 CZK polovicni cenu, opravdu se nedivim, ze ji nevyhraju - tedy vetsinou ne). a podotykam, ze to byly obcas veci, co konci v recyklacni zumpe, sorry - v dodrazbe (tedy zadne veci, co by byly stredem zajmu).

nezlobte se na mne, ale nerozumim tomu, jak se takova nahoda muze prihodit tolikrat... nenarazim na zadnou konkretni aukci ani zadneho konkretniho organizatora. setkal jsem se s tim ve vicero pripadech.

protoze treba na aukru s lehce nerozumnou cenou neuspejete a proste vas prehodi, ne tesne "podhodi".

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#5030 15. 5. 2020, 15:42

No myslím, že dražím docela dost, ale asi pořád nechápu, nad čím tady pláčete. Někdy se stane, že jde hodně položek za moji cenu nebo těsně pod. Jindy těsně nad a já nevyhraju skoro nic. Limit může být vždy zneužít, ale jen pořadatelem (logicky na jeho materiál).
Ale to nume mě moc nebaví, jak lehce je zneužitelné kýmkoliv... Asi bych tam měl začít prodávat :-D

ferovyobchodnik@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.