Moderátoři: smith

To ano, ale jsou v pořádku ty deformace kolem písmen? Také některé části znaku, hlavně zdobení v pravé dolní části je odlišné, od levé dolní části, tedy není souměrné. Což mi také příjde divné. Chtěla jsem na tyto mince přihodit, tak jsem si prohlédla obrázky asi dvaceti mincí z jiných aukcí. Písmena měly většinou bez vad, bylo vidět, že jsou ražené, zatímco tady je hodně kazů u písmen, a dole ty ozdoby/vlnky pod erbem byly souměrné, zatímco tady je v levo jiná kresba a v pravo také jiná ....
Těch mincí tam bylo původně asi deset. Všechny vypadaly jako z různých razidel, ale tyhle detaily mi přijdou zvlášní. Já tyhle mince také právě moc neznám, tak jsem třeba paranoidní, jako vždycky :-)
Snad napíše někdo, kdo se v tomto orientuje lépe...

ja jsem nehazel, ale prijdou mi ok

Zdar Paranoici! Musím si vás postrážiť, pretože ako sa zdá, tak ma chcete zosadiť z trónu najvyššieho paranoika.🙂
Aký finančný zmysel či skôr nezmysel dáva výroba takéhoto šrotu? Za mňa sú mince úplne v poriadku. To zelené je medenka - zmes uhličitanu a hydroxidu meďnatého - Cu2CO3(OH)2, ktorý sa na minci tvorí dlhé desaťročia a nie farba.😉
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Ještě jsem koukala i na ebay a u některých ty vady u písmen jsou také.... u našich ražeb jsem si toho nikdy nevšimla...
https://www.ebay.com/itm/GB1239-Emden-Gulden-28-Stuber-1624-1637-KM-10-2-Silver-Ferdinand-II-1619-37/193679827049?_trkparms=aid=1110006&algo=HOMESPLICE.SIM&ao=1&asc=225086&meid=e2d0622a8708465c859f20df79f268bf&pid=100010&rk=1&rkt=12&sd=193688850020&itm=193679827049&pmt=0&noa=1&pg=2047675&algv=DefaultOrganicWithAblationExplorer&_trksid=p2047675.c100010.m2109

Právě že už jsem měla v ruce minci, kde patina vypadala podobně a nešla odstranit standardní cestou, ale odlakovačem :-)) Takže to byl padělek...
Takže bojím bojím, no 😆 😆

Tak pri týchto minciach si strach mať nemusela. Je to krásna porézna štruktúra medenky a nie liata štruktúra farby. Tam kde je medenka odstránená je pekne vidieť vykorodovaný povrch mince. Niekde sa ta meď musela uvoľniť, aby krásne zeleno zakvitla.😉
Len dúfam, že na tom padělku čo spomínaš nebola malá zelená bodka. To by bol zbytočne drahý omyl. (Chaurova značka)
Sent from my ZX Spectrum

Tak toto je iná haluz. Na minci je zvláštny dvojráz na averze v opise "INAN∙II∙RO", ktorý je vidieť najmä v rozhodenom perlovci. Písmo je puncované, ale vyštrbený punc "R" z averzu nezodpovedá reverzu, kde je už v poriadku. Zaujímavé. Myslím si, že vady písmen čo popisuješ je korózia. Tá minca je na tom podobne ako tie z aukra.
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.