Moderátoři: smith

Zrovna při limitován na Nume se mi několikrát stalo, že můj limit pořadatel aukce (CNS Praha) ani nezpracoval, většinou ke své škodě, páč mé limity byly výše, než konečná cena.
Jinak mé zkušenosti jsou tak 50/50, mnohokrát se stalo, že jsem vydrazil za příznivou cenu.

Pred x lety jsem ve vicero pobockach CNS kupoval na limit bezne mince, vetsinou levne Ag. Často jsem ziskal desitky polozek v jedne aukci, z nichz zhruba polovina byla na mem limitu a polovina pod. Krome jedne nejmenovane pobocky (Sumperk to nebyl), u ktere bylo vzdy vse na mem limitu. Prestoze slo o srovnatelny material. Jako statistik jsem si spocital, ze pravdepodobnost vyhrat 50 polozek presne na limit je jako vyhrat prvni poradi ve sportce trikrat za sebou. To bylo asi tak vse, co jsem s tim mohl delat. Na druhou stranu, o te pobocce to bylo zrejme notoricky zname, a sberatele se ji vyhybali, takze dosazene ceny byly o trochu nizsi nez jinde. Z toho duvodu se tam vyplatilo nakupovat. Pak najednou podhazovat prestali - a od te doby jsem tam mel polovinu nakupu pod limitem, jako u jinych pobocek.
numismat@seznam.cz

Tos to posílal mailem nebo jak? Vždyť příhoz se tam promítne hned..
ferovyobchodnik@seznam.cz

hm, tak to si nevybavuji. i když je pravda, že zrovna čns mi občas pošle maila, že mě do aukce akceptuji (takže kdyby ne, tak asi ty moje příhozy zruší?, nevím nestalo se zatím). takže možné je všechno. prostě férovější mi přijde livebid ale asi je to dražší nebo nevím proč je většina věcí na nume. tuším ale i macho je tam nebo se pletu?
ferovyobchodnik@seznam.cz

Tak nume je na prvni pohled takovy hobby system, livebid uz vypada ze si ho nekdo rozumne zaplatil. Driv tam byl i katz ktery uz jede na svem, macho byl myslim na nume, ted uz taky jede jinde.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Nejdříve jsem nechtěl do této diskuze zasahovat, ale jestli dovolíte, napíši dvě poznámky.
Předně nelze hodnotit aukční zvyklosti pouze podle Aukra, či systému Nume, který je zaměřen na dražby v rámci našeho malého českého "písečku." Pokud chceme celou problematiku řešit, pak to lze pouze v širší rovině a to především z hlediska posuzování jednotlivých segmentů trhu a jejich důležitosti.
Padl zde i názor kritizující institut aukce. Lze souhlasit s tím, že v některých případech jsou aukce zneužívány, že jejich účastníci svou neznalostí, či ješitností, vytvářejí neakceptovatelné ceny, ale to neznamená, že se tak děje v absolutní rovině a ukazuje to na celkový stav. Právě naopak, v případech zajímavějších mincí, či mincí s cenou záliby se jedná o jedinou možnost, která dokáže vytvořit alespoň částečně respektovanou cenovou hladinu. Navíc tyto aukční souboje nás naučí jisté kreativitě, určitého druhu uvažování, které lze použít i mimo aukční souboje v běžném životě.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Jen bych rád upozornil že se chýlí ke konci aukce další zlaté mince od stejného prodejce jako nedávno zmiňovaný falešný dukát L.I. 1673 SHS...
Tentokrát jde o velmi vzácný guinea-dukát 1683 z mincovny v Berlíně..
Tento(totožný kus)byl prodán na Aukru před 6 lety za téměř 90.000,-..
Zmínil jsem se tenkráte o něm dotazem..přísp.3248.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/aukce-na-aukru-4798x130
Nyní zbývá den do konce a na vyvolávací částku 8.900,-dosud nikdo příhozem nereagoval.Pročpak asi?
Myslím že je toto provedení ještě nedbalejší než u Leopoldova dukátu..
V každém případě škoda peněz...
nahoře foto mince z aukra
dole ilustrační originál
Obrázky:

Ďakujeme za edukáciu Lopez. To už nebude náhoda. Predajca sa pravdepodobne vyprofiloval na práčku falošných dukátov.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Lopez len pre lepšie porovnanie.Ten z Aukra je typ Schr.136,ten tvoj 139.Pre lepšie porovnanie ich maš v/ aukcii 300 Kunker /vedla seba lot 41 a 42.
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=2346&lot=41
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.