Profilový obrázek
Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

#11 26. 5. 2017, 18:09

The lady doth protest too much, methinks.

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#12 26. 5. 2017, 18:45

Nie som síce filatelista, ale nepoužívali na pošte v tej dobe guľaté razítko aké sa používa aj dnes ? Lebo celé razítko mi príde neskutočne čaptavé. A to najmä na prechodoch medzi známkami. Tiež 10 halierová známka je veľmi presne nalepená na miesto pre známku, ale je neskutočne kostrbato vystrihnutá z archu. No buď bol ten poštový úradník pedant a urobil pedantne oba úkony, alebo bol rýchly a nedôsledný a nebolo by tam presné vôbec nič. Nie je to home made ?

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#13 26. 5. 2017, 19:08

Zdenda-Kubik napsal/a:

The lady doth protest too much, methinks.

And fools are convinced of their truth

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#14 26. 5. 2017, 19:13
Nie som síce filatelista, ale nepoužívali na pošte v tej dobe guľaté razítko aké sa používa aj dnes ? Lebo celé razítko mi príde neskutočne čaptavé. A to najmä na prechodoch medzi známkami. Tiež 10 halierová známka je veľmi presne nalepená na miesto pre známku, ale je neskutočne kostrbato vystrihnutá z archu. No buď bol ten poštový úradník pedant a urobil pedantne oba úkony, alebo bol rýchly a nedôsledný a nebolo by tam presné vôbec nič. Nie je to home made ?

Taky si myslím. Ta zelená známka je na tu celistvost evidentně dodatečně dolepená...

Profilový obrázek
Brett

Uživatel

Zaregistrován:
9. 3. 2010

#15 26. 5. 2017, 19:27

Ľudia sú od prírody tvorivý. A zberatelia dupľom. A niektorý majú aj cit pre estetiku a túžbu veci zdokonaľovať. Dva príklady z dneška.

1. Toto musel maľovať veľký fanda vláčikov. ( príspevok #8 )
  2. Toto musel vytvoriť veľký odborník na filokartiu a filateliu.
    a) tarifa 1 Kr. niky na pohľadnici neplatila.
    b) umelcovi sa to nejak nepodarilo tam "napasovať".

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
lexo

Uživatel

Zaregistrován:
25. 12. 2012

#16 26. 5. 2017, 23:19

Presne tak ako napisal Smith, prve znamky boli vydane 18.12. 1918. Urcite zdroje uvadzaju, ze riaditel hlavnej posty v Prahe (Praha 1) predal kazdemu po desat znamok z kazdej hodnoty a jednalo sa hlavne o clenov klubu ceskych filatelistov, ktori si povacsine tieto znamky nalepili na ustrizky papiera a dali opeciatkovat dnom vydania u postovej priehradky Praha 1, alebo aj na inych prazskych postovych uradoch. Skutocne preslych celistvosti bez filatelistickeho zameru z tohoto dna s peciatkou Praha 1 je mozno zopar kusov, povacsinou sa jedna o vopred pripravene a filatelisticky motivovane dopisy a dopisnice znamych obchodnikov a clenov klubu ceskych filatelistov v jednej osobe, ktori si takto pripravene celistvosti dali opeciatkovat aj na inych prazskych postovych uradov.

Co sa tyka pohladnice s peciatkou Znaim tak vyska uhradenej postovej sadzby 15 (h) zodpoveda pre dopisnice v II. TO a nejedna sa o prefrankovanu pohladnicu z prveho dna vydania. Zle strihane znamky z tej doby su uplne bezne, ako aj neforemny tvar peciatky. Podla vsetkeho sa jedna o atendovany rok.

V zivote som videl vselico, ale taketo neodborne zaobchadzanie s jenou z najvzacnejsich ceskoslovenskych rarit v podobe kriza medziarsia hodnot 5 a 10 (h) Hradcany este nie. Uprimna sustrast pre medziarsie.

Profilový obrázek
stefanos532

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2015

#17 26. 5. 2017, 23:31

Nejsem expert na razítka, ale podle mne jde podle Votočka o špatně otištěné razítko Znojma 2 (a) používané v letech 1919-20.

Obrázky:

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#18 27. 5. 2017, 02:25

Ja si myslím,že si Zdenda s tým dátumom robí prdel a baví sa...😉
-s-

Profilový obrázek
1idullard

Uživatel

Zaregistrován:
8. 10. 2016

#19 29. 5. 2017, 18:22

Prikladám razítko ZNAIM 2 z roku 1918, je to z linku :
http://www.infofila.cz/pripojeni-znojma-k-csr-r-2-c-5284-tisk

Razítka boli rôzne vylamované.

Obrázky:

Profilový obrázek
stefanos532

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2015

#20 29. 5. 2017, 20:10

Votoček uvádí tři razítka označená Znojmo 2 (a), na razítku 1 a 3 jsou německý i český název, razítko 2 má vylomený český název. Na tvém razítku jsou zbytky po písmenech Z, N a číslici 2 a chybí celá pravá část razítka, předpokládám, že jde o špatně otištěné razítko. Protože jsem vyluštil ze skenu 13 (?) jako den podání, nemyslím si, že jde o prosinec 1918. Zkus se podívat na razítko pod lupou nebo UV lampou, jestli objevíš něco víc.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.