Moderátoři: smith

Fidzi - keď si mal takú veľkú snahu mi ušetriť moje peniažky tak si mohol zareagovať na môj príspevok č.1 v tejto téme a na jeho prvé dve vety.
- Pracovník NBS nie som.
- Žiadny obchodný partner NBS mi nepredá tú sadu za nominálnu hodnotu (228,04 €)
- Členom Slovenskej numizmatickej spoločnosti nie som a neplánujem sa ním stať.
Je to veľmi jednoduché - proste som si chcel ako bežný zberateľ zakúpiť túto sadu a zaujímal ma názor ostatných zberateľov na katalógové ceny týchto bankoviek. (momentálne a aj so zreteľom na predpokladaný vývoj cien v budúcnosti).

fidzi - keby napises : bimiléniové bankovky sa ešte stále dajú vymeniť kupit v NBS za konverzný kurz !!! T.j. cena kompletnej sady je 228,04 EUR a ani o cent viac .........rozumel by tomu kazdy
brett - ty si to pochopil az po 10 hodinach🙂😃 takze psst😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

a osobne si myslim ze ani NBS nedava zmluvnym partnerom bi-sady za nominal. nejaky zisk z toho produkovat musi😉
... Som tu deň a noc ...

NumizmatSR > Čad ne, maj varianty vodoznaku a to se blbě shání🙂))
Brett > Zajímavé, že i zde narážíme na paradox, kdy obecně (a nemyslím teď jen stanovisko Fidziho) panuje nějaké dogma - zde např. bimillénium za nominál - ale když bychom chtěli přejít od teorie k činům - "tj. dobrá, tady mám 230€, kdo mi bimilénium pošle?" - nenabídne nikdo. Obdobné teorie jsou i u čs bankovek 1960 - 1989 (viz nesčíselné množství příspěvků od diskutujících, že tu a tu bankovku by nekupovali za tolik a tolik a že jich má ČNB a STC plné sklady a že přes partnery a nebo přímo je to dostupné téměř zadarmo....). Opět - když jsem nabídl sumu s tím, že za ni chci zmíněné čs nominály, už se nepřihlásil nikdo.
Ale toto berte jako mé intermezzo do diskuse - já bimillénium nesbírám tak mohu v tomto případě zůstat naštěstí jen pasívním čtenářem a Brettovi přeju, ať se mu podaří najít někoho, kdo mu to za těch 230€ nechá ;-)

Bimilenium za Nominal je rovnaky sen ako zlato napr.500Kc za gram pri momentalnej cene zlata.
Na Burzach sa Bimilenia v SR predavaju cca. za 300eur. teda +- 7500Kc a Slovaci to kupuju.JE to pekna pamiatka na nasu menu.
Ani ludia co to vlastnia, dostali pri nejakej prilezitosti to nedaju za nominal.
Osobne sa viacej oplati zbierat UNC stavy bankoviek eventualne fajnovky typu SR specimen dierovany a analuty, ale to su uz aj ine cenove kategorie.
Tolko moj pohlad zbertela zaciatocnika.

Tak si vypýtajte od Fidziho, on hovorí, že sa to v pohode dá.Ja hovorím, že všetko ide cez známosti.A ked ma niekto neznámy poprosí, tak na 99% mu nevyhoviem, pretože ak niečo robím cez známosti, to znamená, že pri najbližšej príležitosti musím láskavosť oplatiť.Preto takéto služby robím len pre veľmi dobrých známych alebo pre takých ľudí, čo viem, že keby som ja poprosil ich, tak oni by to pre mna spravili.Takých ľudí je málo.A ani zdroje z ktorých sa takéto veci dajú zohnať nie sú nevyčerpateľné.

jano7B9 napsal/a:
a osobne si myslim ze ani NBS nedava zmluvnym partnerom bi-sady za nominal. nejaky zisk z toho produkovat musi😉
NBS to dava zmluvnym partnerom za nominal (Bimilenium)
Pretoze v suvahe NBS figuruju prebytky "starych" SKK bankoviek ako pasivum,NBS ma cisty zisk=Nominal-vyrobna cena.
Zmenitelnost bankoviek je sice do nekonecna (alebo do najblizsej zmeny meny), ale NBS by bola najradsej keby sa jej z obehu vratilo co najmenej bankoviek.

je to troska zlozitejsie , ale mas v podstate pravdu😉
... Som tu deň a noc ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.