Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
vzpominka

Uživatel

Zaregistrován:
26. 3. 2024

#1931 18. 4. 2024, 18:24
Dobrý den, dotaz na téma hutní sklo, pozná je někdo?: obr.1-3 = František Vízner ? obr.4-5 = ? obr.6-8 = Miloslav Klinger ? výška 23 cm, ...

Díky DavideXXX,
nějak se tu v té UX neorientuji - proč tu není tlačítko Odpovědět nebo Reagovat na příspěvek, tak píšu nový ...

"1-3 snímek:Ladislav Paleček" = souhlasím, našla jsem dodatečně reference
"6-8 snímek Miloslav Klinger" = tady mám dotaz, jestli to je možná Frant. ZEMEK ŽBS? - :
https://eantik.cz/souprava-royalit-sklo-s-leptanym-dekorem-frant-zemek-zbs-114603-p/

• a mám pocit že ti dva autoři jsou na netu často zaměňováni resp. nacházím obě jména ...

Díky a zdravím

Profilový obrázek
vzpominka

Uživatel

Zaregistrován:
26. 3. 2024

#1932 13. 5. 2024, 20:06

Moc zdravím a dotaz na někoho, kdo se vyzná v autorech žbs:

kdo je tohle prosím? - mám možnost to koupit ale váhám, kdo to je?

• vypadá to trochu jako některý z Beránků, ti ale nebyli v žbs, nebo se pletu?
  • výška 11cm

díky

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
vzpominka

Uživatel

Zaregistrován:
26. 3. 2024

#1933 3. 6. 2024, 16:01

Dobrý den,
pozná někdo autora?
Těmi výstupky mi to připomíná Beránky, ale pán, co to prodává říká,
že to bylo vytvořeno jeho strýcem panem Kozákem v r. 1968 v Novém Boru. Ale podle návrhu koho, neví ... ?

malá miska: 20/7/7cm.
dlouhá miska: 40/9/7
košík...

Díky za informaci!

Obrázky:

Profilový obrázek
amyamy

Uživatel

Zaregistrován:
7. 8. 2024

#1934 7. 8. 2024, 15:29
Pro pana DavidaXXX a "sklářský kroužek". Předávám smutnou zprávu, v pátek zemřel pan Jan Gabrhel, tak mu prosím věnujte vzpomínku. Ve svém skle zhmotnil sám sebe. Jak sám řekl: "Na výrobku je vidět duši člověka. Vše co v sobě má, vdechuje do skla." Zanechal nám tady kousky sama sebe, které přinášejí radost a krásu do našich životů. Obrázky: ...

Dobrý den, jsem tu poprvé, tak se předem omlouvám za případné nedostatky příspěvku. Chci reagovat na fotografii z příspěvku č. 482 od Stromovky ohledně úmrtí pana Gabrhela. Na fotografii vpravo jsou dvě oranžové vázy s bublinami, každá má jinou výšku. Mám doma taky takovou, jen jiný rozměr (v=19,5 cm, š=15 cm, h=11 cm). Nehodila by se majiteli do sbírky? Fotografii se mi bohužel nepodařilo vložit... Amy

Profilový obrázek
amyamy

Uživatel

Zaregistrován:
7. 8. 2024

#1935 7. 8. 2024, 15:45

Dobrý den,

jsem tu poprvé, tak se předem omlouvám za případné nedostatky příspěvku. Chci reagovat na fotografii z příspěvku č. 482 od Stromovky ohledně úmrtí pana Gabrhela. U jejího příspěvku na fotografii vpravo jsou dvě oranžové vázy s bublinami, každá má jinou výšku. Mám taky takovou, jen jiný rozměr (v=19,5 cm, š=15 cm, h=11 cm). Chtěla jsem vázu nabídnout do sbírky, ale netuším, kdo je majitelem váz z fotografie k příspěvku č. 482... Amy

Stromovka napsal
Pro pana DavidaXXX a "sklářský kroužek".
Předávám smutnou zprávu, v pátek zemřel pan Jan Gabrhel, tak mu prosím věnujte vzpomínku. Ve svém skle zhmotnil sám sebe. Jak sám řekl: "Na výrobku je vidět duši člověka. Vše co v sobě má, vdechuje do skla." Zanechal nám tady kousky sama sebe, které přinášejí radost a krásu do našich životů.

Obrázky:

Profilový obrázek
Profa

Uživatel

Zaregistrován:
4. 9. 2016

#1936 21. 8. 2024, 22:54

Zdravím všechny znalce a milovníky skla. Pokouším se zjistit více o uvedené váze (výška 21 cm). Mohlo by jít o dílo Carla Schappela? Děkuji. Omlouvám se za špatnou orientaci vloženého obrázku.

Obrázky:

Profilový obrázek
DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

#1937 22. 8. 2024, 08:55

váza pochází z Kamenického Šenova.Carl Schappel to rozhodně není!

Profilový obrázek
Profa

Uživatel

Zaregistrován:
4. 9. 2016

#1938 22. 8. 2024, 21:36
váza pochází z Kamenického Šenova.Carl Schappel to rozhodně není!

Děkuji

Profilový obrázek
Stromovka

Uživatel

Zaregistrován:
12. 1. 2017

#1939 22. 3. 2025, 21:04
Dobrý den, jsem tu poprvé, tak se předem omlouvám za případné nedostatky příspěvku. Chci reagovat na fotografii z příspěvku č. 482 od Stromovky ohledně úmrtí pana Gabrhela. U jejího příspěvku na fotografii vpravo jsou dvě oranžové vázy s bublinami, každá má jinou výšku. Mám taky takovou, jen jiný rozměr (v=19,5 cm, š=15 cm, h=11 cm). Chtěla jsem vázu nabídnout do sbírky, ale netuším, kdo je majitelem váz z fotografie k příspěvku č. 482... Amy ...

Dobrý den,

ráda bych se zkontaktovala, jestli je ještě nabízená váza volná. Dlouho jsem tady na webu nebyla a Vaši nabídku jsem si přečetla náhodně až nyní. Vázu úpěnlivě sháním do sbírky již několik let.

Nevím, jak se zkontaktovat. Napíšu sem mobil?

Děkuji

Stromovka

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.