este by som rad vypichol par kuskov. Samozrejme uz na tomto fore klasicke obratene Nka ale dal by som do pozornosti velmi cudne VNGARIE na strane s Mariou, ktore vyzera ako by razidlo niekto vyrabal potme a urcite nie triezvy, pismenka su tam velmi rozlietane. A rad by som vas poprosil o nazor ci je znacka mincovne cudne vyrazene klasicke K-H a teda Pohl 253-3 Kremnica, alebo to vazne bude K-W a Pohl ani ja to nepozname ?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.

A este jedna zaujimavost, na tomto fore som sa stretol s denarom s uvedenym letopoctom 1501, vtedy sa pisalo ze par autorov uvadza za najstarsi datovany denar rok 1503, tak este pridavam jeden denar s letopoctom rok 1502
Otazka - Ako by ste ho urcili podla katalogu ?
Obrázky:

Veľmi zaujímavé mince gratulujem a k tej mincovej značka: vážne to vyzerá ako HW, ale ak to razidlo vyrábal potme opitý človek niet sa čomu čudovať.

Nejako to tu zapadlo ale velmi rad by som vas skusenejsich poprosil o nazor na mincovnu toho vlasilava s obratenym N kom na tejto strane hore. Archypov, sigur, denary.. co myslite ?
rad by som vas poprosil o nazor ci je znacka mincovne cudne vyrazene klasicke K-H a teda Pohl 253-3 Kremnica, alebo to vazne bude K-W a Pohl ani ja to nepozname ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.