Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

#21 12. 12. 2020, 17:57

príklad:liter mlieka stál 2 Kčs,ani dnes nestojí za veľa

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#22 12. 12. 2020, 18:22

nick1 napsal/a:

príklad:liter mlieka stál 2 Kčs,ani dnes nestojí za veľa

Neviem málokedy kupujem mlieko v obchode, pokiaľ áno tak pod 1€ kvalitné mlieko neviem kúpiť.
Chémiu za 30- 40 centov prenechávam z dôverou iným...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#23 12. 12. 2020, 18:25

leono napsal/a:

Ani náhodou.. je to přesně naopak. Jde o některými jedinci neustále tradovaný nesmysl. Dnešní potraviny jsou kvalitnější a v přepočtu na výši platů většinou i mnohem levnější.

Doplním v roku 1989 po zrušení 4 článku ústavy "demokratický západ" mimoriadne v tichosti, ale nekompromisne trval na zrušení našich potravinových noriem, kto si myslý z dôvodu nie pekného obalového materiálu zrejme bude vedľa...

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#24 12. 12. 2020, 18:28

Nechci s Vámi hádat Leono, ale rád vařím, rád jím. A dneska si už téměř vůbec nekupuji uzeniny, ani salámy protože mi smrdí chemií. Dříve bylo vše čerstvé, když se to dovezlo do obchodu tak se to většinou hned prodalo, a ty chemické sračky se do toho nedávaly. Jako malý kluk jsem ještě zažil, že i u nás ve vesnici byla ještě mlékárna, kde jsme chodili s konvičkou pro mléko, a kupovat sýr, který tam vyráběli. Mléko jsme dali ve sklepě na schod a druhý sebrali z vrchu škraloup a ušlehali šlehačku. Kdo měl chuť na kyselé mléko nechal si ho zkysnout. Já jsem jako kluk miloval to kyselé mléko, když se do něho přidalo trochu cukru. Zkuste to s dnešním mlékem - zkazí se a vyhodíte ho. Před několika lety jsem mluvil s technologem z jedné velké mlékárny a ten mi řekl, že dnes se z toho mléko odebere všechno co jen jde a jeho kvalita se nedává srovnat s tím dřívějším mlékem. Mám rád zákusky, dříve jsem si je mohl koupit kdekoliv a téměř všude chutnaly stejně dobře. Dnes jsou dobré tak v jedné cukrárně z 10 - 20. A mohl bych pokračovat. V dnešních potravinách je příliš mnoho chemie, aby se nezkazily. Je to většinou humus vylepšený různými sračkami.
A to nemluvím o restauracích a jídelnách, tam je to úplná katastrofa. Všude si hrajou na hogo fogo a nabízí jídla, která neumí správně připravit, a někdy ani správně nepsat jejich název.
Ještě nedávno jsem dost cestoval do západní Evropy, i na Blízký východ a Balkán. I v takovém Srbsku si koupím lepší jídlo než u nás. Překvapila mne také mimořádná kvalita potravin ve Velké Británii. Třeba cereálie vyráběné od stejné firmy jsou tam o třídu výš než stejné cereálie prodávané u nás atd. atd. Darmo se rozčilovat.
Dříve jsem všude koupil stejnou kvalitu. Dnes člověk musí pečlivě zvažovat než někde koupí jídlo. Já většinou nakupuji v Makru, kde přiznávají zemi původu, a dá se najít i složení většiny nabízeného zboží.
A nezlobte se na mne, ale pokud nejste starý alespoň 60 let+, tak o tom nevíte téměř nic.
Adalbert

Profilový obrázek
Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

#25 12. 12. 2020, 18:33

Mát také jeden, podobného mechanismu, ale zřejmě mnohem lepší zpracování včetně pojistky. Výrobce nikde neuveden, pouze na čepeli těsně nad střenkou je vyryto písmeno "B"
Ale ve vězení jsem nikdy nebyl :-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

#26 12. 12. 2020, 18:49

To je klasický tovární vyhazovák, dělali je Italové, Němci, a později i Číňané. Vyráběl se v pěti standardních velikostech. Ta konstrukce je používaná už od 80. let 19. století.
Ty italské vyhazováky vyráběné v 60. letech 20. století byly asi nejkvalitnější, fungovaly spolehlivě, často měly střenky z pravé perleti a chromované, alpakové, nebo i stříbrné kování.
Adalbert

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#27 12. 12. 2020, 19:15

Môj vyskakovaci nožík mal podobu prvého nozika, kvalita bola lepšia.

Profilový obrázek
paully

Uživatel

Zaregistrován:
13. 5. 2013

#28 12. 12. 2020, 20:05

Zajímavá debata.Adalber perfektní !
I já mám dva nože,,samoděly".Jeden je zajímavý tím,že ho mám od J.P.,který byl zabit údajně Kájínkem v Plzni-Borských zatáčkách.Má to být skutečně výrobek z Borské věznice,jak mně Jula tvrdil. Ten druhý je Made in Škoda.Pamatuji si,že mě vyšel na 700 Kčs,což bylo tenkrát docela dost.
Jinak omluva za foto,při umělém světle mně to moc nejde.

Obrázky:

Profilový obrázek
milosj

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2014

#29 13. 12. 2020, 10:34

No netušil som čo vyvola moja nevinna poznamka...Adalbert suhlas skoro vo všetkom...Len keby sa malo porovnavat všetko tak by tých 98 kč vyšlo lepšie ako tých sučasných 2000-3000 tis...Jasne vo vela sučasných porovnaniach davaju porovnavači na porovnanie tie veci ktore im pasuju a tie ktore im nepasuju umyslene vynachavaju...najme vynachavaju tie veci ohladne bývania...ale zabudaju aj na inu vec a to že akože ta sučasna praizniva cena vyrobkov ma aj duhu strnaku veci a to tu že všetky tie v yrobky su umelo dotovane a že všetky štaty sa neustale zadlžuju a na svoje fungovanie si neustale požičiavaju...keby mali tie vyrobky mat realnu cenu tak by to porovnaie dopadlo uplne inak..Ked skončili komouši tak Československo malo aspom teda pokial viem nulový dlh a dokonca nam boli dlžne ine štaty...A ako je to dnes všetci vieme...Týmto nechcem tvrdit že všetko v tej dobe bolo idealne,ale ani nie všetko bolo zlé....Leono-vy ste sa asi nedavno vratili z marsu...asi sa nepamatate par mesiacov doazdu,skor ako CORONA zatianila všetky temi,že už aj politici na SK aj v ČR a aj EU preberali dvojitú kvalitu potravin...Tie sučasne sračky sa fakt nedaju porovnat s minulostou...

Profilový obrázek
Tomi332

Uživatel

Zaregistrován:
31. 3. 2020

#30 23. 12. 2020, 15:37

Dakujem za vysvetlenie

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.