Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#911 13. 3. 2025, 15:20

já bych vláde doporučil, aby místo prodeje balikovny nabídla k prodeji ředitelství české pošty a to na portálu ebay a to od 1eura.

a pozor jako prodejce by vláda uvedla, že zboží nepřijímá zpět.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#912 14. 3. 2025, 21:46
já bych vláde doporučil, aby místo prodeje balikovny nabídla k prodeji ředitelství české pošty a to na portálu ebay a to od 1eura. a pozor jako prodejce by vláda uvedla, že zboží nepřijímá zpět.

Holandská dražba, ne?

Mimochodem, co si pomyslet o firmě, která se tváří strašně důležitě (jakási Barandov energie, nebo tak nějak), ale adresu do***ví takovým způsobem, že to nemá obdoby, a jako zlatý hřeb napíše " Brno - Višeň " ?

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#913 19. 3. 2025, 21:22

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#914 19. 3. 2025, 22:49

Zavolejte si nekdy na helpline Ceske posty a vyzkousejte virtualni asistentku Elisku - je to pr..., tedy slusne receno zabava, AI v podani ČP, absolutne neschopna, jak jinak. Chtel jsem obecnou informaci, ale chtela po me stale cislo zasilky. Uplne se zacyklila, a nakonec mi rekla, ze mam zavolat znovu, az budu znat cislo zasilky, a polozila mi to. Je treba formulovat dotaz tak, aby prepnula na zivou asistentku. Ale pak to dopadne takto:

1. Dotaz: Muze se na doporucenou zasilku uvest telefon adresata? Odpoved: Nema to vyznam, protoze dorucovatele nemaji sluzebni mobily, jako balikari. (no nic, balikari taky nevolaji, ale odvezou balik na postu)
  2. Muze byt uveden telefon na zasilce poste restante? (Tam bych to povazoval za uzitecne, kdyby mi z posty poslali treba SMS, ze zasilka dorazila.) Odpoved: ne, musite se ptat primo na poste, jestli tam neco nemate. (Tak to mi pripada, ze jsem tak o 50 let zpatky... Ja vim, muzu si zasilku sledovat na netu sam, ale ani to mi nerekla.)

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#915 19. 3. 2025, 22:58

Platba postovni poukazkou trva nekolik dni a stoji nehorazne penize. V dobe, kdy okamzite bankovni platby jsou zdarma. Kdyz uz nekdo tou slozenkou chce platit, tak za ty penize by mela byt platba taky okamzita - technicky to neni problem, ale posta to neumi. Pak to dopadne viz priloha. Asi by mela posta uvazit uplne zruseni poukazek nebo s tim neco delat.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#917 30. 3. 2025, 13:19

Oznámení o nezastižení

„Touto cestou se ale v minulosti Česká pošta rozhodla nejít. Primárně tím, že v představě, že ušetří, začala místo vlastních balíků rozvážet jen oznámení o nezastižení,“

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
bbcuk

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2018

#918 30. 3. 2025, 14:28

zaplať Pán Bůh, že dostanete oznámení o nezastižení. Já to s poštou řeším tak, že vyžaduju od odesilatele zaslat ihned po odeslání zísilky sledovací kód zásilky. Pak vidím na netu, kde je zásilka a jakmile dorazí na poštu, tak si tam dojdu. Třeba v Dánsku už pošta také nerozváží zásilky.

Úplně jinou zkušenost mám s kurýrními službami PPL, DPD, UPS, GLS a další. Manýry stejný, už od jara 2018. Odesilatel odešle zásilku s doručením ke mě. Místo doručení se na trasovacím webu kurýrní zásilky objeví "adresát neexistuje" a podobně. Zásilka pak zmizí. Prý ji kurýrní služby vrací, ale při vracení se již zásilka nikde nezapisuje. Kurýr ve skutečnosti zásilku ukradne a prodá na Aukru nebo eBay. Na jaře 2019 jsem poslal zásilku sám sobě přes DPD. Zásilka nikdy nedorazila, na webu DPD se objevilo, že neexistuju a zásilka se nevrátila ani na moji odesílací adresu.

V roce 2020, jednoho jarního dne dopoledne jsem odvezl chodítko pro nemocné zabalené ve veliké krabici na podatelnu kurýrní služby GLS. Odpoledne kurýr vyzvedl zásilku a odvezl ji na třídírnu GLS. Tam bedna zmizela. Paní z reklamací GLS přiznala, že vědí, že se na třídírně GLS krade. Dělají to tak, že nálepku na zásilce přelepí jinou nálepkou a zásilku odkloní k jejich známému. Ten zásilku dostane a prodá na Aukru. Dohledat nic nelze, protože kurýrní služby vše vedou elektronicky a data se prý mažou po 7 dnech. Stejná praxe je také u UPS a DPD. Problém je neřešitelný. Ukradené zásilky s hodnotou pod 10 tisíc Kč nelze ani žalovat u soudu. Soudy se nezabývají kauzami pod 10 tisíc Kč. Max. to je přestupek, ale musíte policii dokázat a označit zloděje. Jinak to policie odloží.

Další malér kurýrních služeb je, že vydávají zásilky komukoliv, bez ověření totožnosti. třeba jsem viděl na sídlišti v Praze. Přijelo auto PPL. Řidič se postavil mezi paneláky a začal troubit. Pak se opřel o auto a hulil cigára. Kdo si přišel z paneláku a řekl jméno, něco dostal. Nikdo nic nepodepisoval. V podstatě si takto řidič může zásilku nechat a napsat na trasovací web, že zásilku doručil. Neprokáže mu nikdo, že ji ukradl. Takže zlatá Česká Pošta s jejich oznámeními o nezastižení. Na poště chtějí občanku, jinak vám zásilku nevydají. Ještě se mi nestalo, že by mi pošta něco zapřela, ztratila nebo ukradla. Od jara 2018 mi kurýrní služby ukradli 26 zásilek v souhrnné hodnotě 76,530 Kč. Nikdo mi nic nenahradil.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#919 30. 3. 2025, 16:16

"Úplně jinou zkušenost mám s kurýrními službami PPL, DPD, UPS, GLS a další. Manýry stejný, už od jara 2018. Odesilatel odešle zásilku s doručením ke mě. Místo doručení se na trasovacím webu kurýrní zásilky objeví "adresát neexistuje" a podobně. Zásilka pak zmizí. Prý ji kurýrní služby vrací, ale při vracení se již zásilka nikde nezapisuje. Kurýr ve skutečnosti zásilku ukradne a prodá na Aukru nebo eBay. Na jaře 2019 jsem poslal zásilku sám sobě přes DPD. Zásilka nikdy nedorazila, na webu DPD se objevilo, že neexistuju a zásilka se nevrátila ani na moji odesílací adresu."

Aha, tak možná odtud mají původ ty reklamy "prodáváme nedoručitelné zásilky"?

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#920 16. 4. 2025, 14:07

Tak abych si nestezoval jen na Ceskou postu, tak tentokrat Zasilkovna. Pokus o vniknuti do zasilky pres roh baliku. Poskozen i vnitrni obal, viz fotky, obsah nastesti vydrzel. Uplne stejny scenar jako u nedavneho cenneho psani. Nekdo v tom proste šmátral.

numismat@seznam.cz

Poslední úpravu provedl(a) numismat v 16. 4. 2025, 14:19

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.