Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Profilový obrázek
TBMS

Uživatel

Zaregistrován:
17. 12. 2010

#11 23. 10. 2014, 18:56

Omlouvám se, že to dávám sem, ale musim Vám to ukázat😮)
Existuje jediný takovýto kus. Druhá taková kombinace žlutého a modrého neni známá...jo jen na doplnění, není to z mé sbírky😮)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2010

#12 23. 10. 2014, 19:23

No rakousku nerozumím, ale ten atest od p. Kopřivy minimálně vypadá profesionálně. Když to srovnám s tím hadrem, co vydavá jako atesty stupka...

Profilový obrázek
kolo101

Moderátor

Zaregistrován:
22. 10. 2010

#13 23. 10. 2014, 19:29

muzete si vybrat
http://www.kolo101.cz/znalci-rakouska-a-jejich-znacky-a-atesty/

Babor, Soeckenick, Ferch.
Ferch by mel mit cca 78-79 let, ostatni jsou mladsi.

u nas uz overuje jen Kopriva. Capouch uz to nedela. A Hirs uz take moc nechce ( ani se mu nedivim ).
mimochodem.... na eBay jsem prodaval komce Rakouska a dovoluji si nesouhlasit. Verjnost VZDY akceptovala atest od Hirse. dokonce i na Veronsky padelek stacil k prodeji stacil do Rakouska Hirsuv atest.
Ferc je - rekneme etalon - ale dulezitejsi nez atest je spravne urceni dane veci ( typ, barva, papir,.. ) a na to je potreba srovnavaci material. Brz srovnavaciho materialu neni a ani byt nemuze, zanalec znalcem.
chtel bych vyvratit pochybnosti a pesimismus Dracka. Ja bych si zde overit znamku dal :-) a upne bez problemu.
v soucasne dobe se atesty porizuji hlavne pro atestovani KVALITY. Samozrejme hlavne nezname jen a pouze. Ale jednou je dane, ze autorita, k tomu poverena ( znalec ) je garantem urceni ne jen technickych parametru daneho exemplare, ale je zaroven garantem urceni kvality. ( u Fe napr zname SS, P!, Kabinet Stuck /KS!/,.. ) a toto urceni posleze povysuje, nebo ponuje cenu daneho exemplare.
(viz kauza "ruzovy merkur" za 100T v jinem vlakne )

Profilový obrázek
blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

#14 16. 1. 2015, 10:00

Dráčka musíš brát s velkou, hodně velkou rezervou. Tady píše, jak sběratelé starého Rakouska uznávají pouze atesty rakouských (a německých) znalců, na jiném místě z nich dělá blbce, kteří nepoznají padělaný lep na známkách, které jim padělatelé z Česka zasílají k posouzení. Jeho příspěvky už nemají daleko k blábolům Skrblíka.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#15 16. 1. 2015, 12:25

To je ale bohužel současná realitra co se děje nejednou na trhu a to s lepen jsem přímo viděl několik let zpátky u konkrétních známek(před opravou, po opravě, a po atestu)!
Je mi celkem jedno čemu bude věřit či ne člověk jako Ty...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
kolo101

Moderátor

Zaregistrován:
22. 10. 2010

#16 16. 1. 2015, 18:47

chlapci nehadejte se, snad jste dospeli. Kazdy ma pravo svobodne rici svuj nazor. Kazdy to citi jinak a absolutni pravda je jen jedna. Kazdy, kdo se narodi je predurcen k jednomu - zemrit. A co je mezi tim, je jen pohled na pravdu z jedne nebo druhe strany...

ale zpet k veci. Pokud mate nekdo Atest od Koprivy, a nemate problem jej oskenovat (400dpi bez korekce) a poslat ... tak potom pekne podekuji. Potreboval bych cesky i nemecky.
mail mate v profilu :-)

... a pekna razitka shanim - shanet jeste dlouho budu ... stale !!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.