Je 2x "slovensky typ" (samozrejme).
To je vidno pri "E" (modra sipka):
https://www.sberatel.com/diskuse/imagesExtension/img/8590/131675/1751_2Rf9Ie.jpg
+este detail, "slovensky typ" a "cesky typ":
https://www.sberatel.com/diskuse/imagesExtension/img/8590/131676/1751_hkzjsB.jpg
Obrázky:

Katalógové čísla sú v časti Referencie uvádzané z Bajera a Novotného, teda z "našich" katalógov. O kat. čísle z Picka ani zmienka (čo NEpovažujem za nedostatok) tak by som očakával aj našu zaužívanú stupnicu zachovalosti a nie tú hybridnú. Ale to je snáď jediná kritika. Inak aj vzhľadom na to, že je to prvá aukcia, tak ju vnímam skôr pozitívne a poriadateľom budem držať palce, aby dopadla, čo najlepšie a aby sa do budúcna stala samozrejmou súčasťou v zberateľskom dianí na Slovensku.

Vidím, že se to tu pěkně rozběhlo. samozřejmě my sběratelé jsme vděčni za každou novou aukci která vznikne, jsme rádi , že máme další příležitosti k doplnění sbírky. Ale jak vidíte na obrázku od Numpsiho, tak opravdu se jedná o dva druhy perfoprace. Takže názr si udělá každý sám. Podle mě je krajně nepravděpodobné, aby bankovní vzor vznikl, druhou perfoací,již perforované bankovky.
Ale to asi nevyřešíme. jinak jak jsem psal , chci se přijet osobně aukce zůčastnit, doufám, že mi to nic nepřekazí. No a budeme se těšit na další aukci s bohatším sortimentem. Ono kvalitních bankovek k nabídce, e opravdu všude pomalu. Už ani Klim nedělá aukce, protože nemá z čeho.

Ahoj Jirko.
Nechci Ti brát iluze ovzniku Bankovních vzorů, sám jich nemálo vlastním. Jen na základě pochybnosti dvou perforací na jedné bankovce vznikla tato diskuse. A to, že je problém sehnat nějakou opačnou peroraci, to zas tak horké není. Jemně jsem hrábnul do své své sbírky do Slovenského štátu a nešel jsem jich tam několik. Samozřejmě jsem nehledal odpovídajícísérií a její rozsah, ale pro zajímavost posílám pár vybraných kousků. Z těch by se bankovní vzory dělalÿ jedna radost.
Obrázky:

Tak to nepochybně bylo. Podle mého to ovšem dokazuje jen to, že jde o módní vlnu. A vlastností módních vln je, že rychle opadávají. Takže - jirko, neber to osobně - vyhledávat v současné době bankovní vzory za jiným účelem než dosažením slušného zisku, mi nepřijde jako moc rozumné.

Bankovní vzory v každém případě mají svou cenu, v některých případech je jejich množství menší, než neperforovaných kousků. Jen se bojím možnosti případné " domácí výroby " z důvodu vidiny zisku. Takže jen bychom si měli dávat trochu větší pozor při nákupech. Ještě , že existuje tohle vlákno, jinak bychom nad tím ani neuvažovali. Připomíná mi to prozrazení 1 písmenkových 20 Kč 1926.

Nevidim ziadnu podobnost s prezradenim 1 pismenkovych 1926 serii. Stale tu dookola opakujete ze sa bojite homemade kopii, ale preco tolka hysteria? Nevidel som ziadem dokaz ze by niekto nasiel neperforovanu alebo perf. bankovku z rozptylu bank.vzorov ci vzacny perforaci, volajte si to ako chcete a snazil sa urobit homemade kopiu. Myslim ze clovek musi premyslat, ale nerobte urychlene nazory - ako tie ze pretlace a perforacie SR bankoviek su robene na kseft. Jeden z vas povie domnienku, druhy ho potlape po ramene a uz je z toho pravda??

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.