Moderátoři: smith

napriklad v tom ze pokial neskonci spatna zamenitelnost sk na euro , banka je z predaja bankoviek za nominal VZDY v strate ... napriklad
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Svätá pravda. To je aj moja skúsenosť.

jano7B9 napsal/a:
napriklad v tom ze pokial neskonci spatna zamenitelnost sk na euro , banka je z predaja bankoviek za nominal VZDY v strate ... napriklad
Janko, myslím, že nemáte pravdu. Ako zberateľ by ste to mal vedieť. Pepiak sa v ničom nemýlil. Je to naozal tak, ako to napísal. Veľmi jednoduché. NBS nie je obyčalná banka, ale emisný ústav. Každá nevrátená bankovka a predaj neplatného obeživa je pre ňu čistým ziskom. Takpovediac - bezúročná pôžička, ktorú nemusí nikdy vrátiť. Ani v tomto prípade nie je naša skvelá mena euro na vine😉

cedula napsal/a:
Pepiak sa v ničom nemýlil. Je to naozal tak, ako to napísal.
no ja som netvrdil ze sa myli, ale ze sa to neda tak lahko zhrnut , ale ze ma pravdu
nbs predava stale spetne zamenitelne platne obezivo (aj ked iba v NBS)
a to kolko sa jej vrati (a jej zisk) vie s istotou povedat az ked skonci vymenitelnost korun za eura😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

A v ČR sa dajú kúpiť za 6900Kč cca 280€ normálne v num. obchode, samozrejme nie u Klima.

Aby som uzavrel všetky neplodné špekulácie. Ja som si jednu sadu kupoval prostredníctvom pracovníka NBS a druhú prostredníctvom SNS. Vždy som ju dostal za rovnakú cenu = 228,04 EUR t.j. nominál. Ale nečakajte, že vám budú pečené holuby padať rovno do huby. Preto musíte aj vy so svojej strany vyvynúť akú-takú snahu a požiadať vo vašej organizácii SNS o kúpu bankoviek alebo si zohnať priateľa v NBS. Ak sa Vám nechce alebo Váš čas je drahý, tak Vám rád predám jednu sadu za 275 EUR a máte to bez stresu :-)
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

jano7B9 napsal/a:
no ja som netvrdil ze sa myli, ale ze sa to neda tak lahko zhrnut , ale ze ma pravdu
nbs predava stale spetne zamenitelne platne obezivo (aj ked iba v NBS)
a to kolko sa jej vrati (a jej zisk) vie s istotou povedat az ked skonci vymenitelnost korun za eura😉
stacilo, keby na tie bankovky takymi malymi dierkami napisali jedno slovo, predali za 1/8 nominalu a hned by vedeli kolko zarobili, pretoze uz by im to nikdo nikdy nevratil... este si asi myslia, ze takto zarobia viac.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.