Moderátoři: smith

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#31 30. 9. 2010, 14:17

napriklad v tom ze pokial neskonci spatna zamenitelnost sk na euro , banka je z predaja bankoviek za nominal VZDY v strate ... napriklad

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
cedula

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2010

#32 30. 9. 2010, 18:27
Tak si vypýtajte od Fidziho, on hovorí, že sa to v pohode dá.Ja hovorím, že všetko ide cez známosti.A ked ma niekto neznámy poprosí, tak na 99% mu nevyhoviem, pretože ak niečo robím cez známosti, to znamená, že pri najbližšej príležitosti musím láskavosť oplatiť.Preto takéto služby robím len pre veľmi dobrých známych alebo pre takých ľudí, čo viem, že keby som ja poprosil ich, tak oni by to pre mna spravili.Takých ľudí je málo.A ani zdroje z ktorých sa takéto veci dajú zohnať nie sú nevyčerpateľné.

Svätá pravda. To je aj moja skúsenosť.

Profilový obrázek
cedula

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2010

#33 30. 9. 2010, 18:43

jano7B9 napsal/a:

napriklad v tom ze pokial neskonci spatna zamenitelnost sk na euro , banka je z predaja bankoviek za nominal VZDY v strate ... napriklad

Janko, myslím, že nemáte pravdu. Ako zberateľ by ste to mal vedieť. Pepiak sa v ničom nemýlil. Je to naozal tak, ako to napísal. Veľmi jednoduché. NBS nie je obyčalná banka, ale emisný ústav. Každá nevrátená bankovka a predaj neplatného obeživa je pre ňu čistým ziskom. Takpovediac - bezúročná pôžička, ktorú nemusí nikdy vrátiť. Ani v tomto prípade nie je naša skvelá mena euro na vine😉

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#34 30. 9. 2010, 19:00
jano7B9 napsal/a: napriklad v tom ze pokial neskonci spatna zamenitelnost sk na euro , banka je z predaja bankoviek za nominal VZDY v strate ... napriklad ...

cedula napsal/a:

Pepiak sa v ničom nemýlil. Je to naozal tak, ako to napísal.

no ja som netvrdil ze sa myli, ale ze sa to neda tak lahko zhrnut , ale ze ma pravdu

nbs predava stale spetne zamenitelne platne obezivo (aj ked iba v NBS)
a to kolko sa jej vrati (a jej zisk) vie s istotou povedat az ked skonci vymenitelnost korun za eura😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
mameluch

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2010

#35 30. 9. 2010, 22:26

No ja to teda vyskusam, ci sa to da. Ci to predaju za nominal.

Profilový obrázek
mameluch

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2010

#36 30. 9. 2010, 22:32
Bimilenium za Nominal je rovnaky sen ako zlato napr.500Kc za gram pri momentalnej cene zlata. Na Burzach sa Bimilenia v SR predavaju cca. za 300eur. teda +- 7500Kc a Slovaci to kupuju.JE to pekna pamiatka na nasu menu. Ani ludia co to vlastnia, dostali pri nejakej prilezitosti to nedaju za nominal. Osobne sa viacej oplati zbierat UNC stavy bankoviek eventualne fajnovky typu SR specimen dierovany a analuty, ale to su uz aj ine cenove kategorie. Tolko moj pohlad zbertela zaciatocnika.

A v ČR sa dajú kúpiť za 6900Kč cca 280€ normálne v num. obchode, samozrejme nie u Klima.

Profilový obrázek
pepiak

Uživatel

Zaregistrován:
10. 10. 2009

#37 30. 9. 2010, 22:40
No ja to teda vyskusam, ci sa to da. Ci to predaju za nominal.

Usetrim Vam cestu,nepredaju Vam to ak pridete k okienku iba tak a vypytate si to.

Profilový obrázek
mameluch

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2010

#38 30. 9. 2010, 23:08

Dik za spravu,ale touto cestou som to nemyslel. Dam vediet ako som dopadol.

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#39 1. 10. 2010, 09:12

Aby som uzavrel všetky neplodné špekulácie. Ja som si jednu sadu kupoval prostredníctvom pracovníka NBS a druhú prostredníctvom SNS. Vždy som ju dostal za rovnakú cenu = 228,04 EUR t.j. nominál. Ale nečakajte, že vám budú pečené holuby padať rovno do huby. Preto musíte aj vy so svojej strany vyvynúť akú-takú snahu a požiadať vo vašej organizácii SNS o kúpu bankoviek alebo si zohnať priateľa v NBS. Ak sa Vám nechce alebo Váš čas je drahý, tak Vám rád predám jednu sadu za 275 EUR a máte to bez stresu :-)

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
mameluch

Uživatel

Zaregistrován:
27. 7. 2010

#40 1. 10. 2010, 15:43

jano7B9 napsal/a:

no ja som netvrdil ze sa myli, ale ze sa to neda tak lahko zhrnut , ale ze ma pravdu

nbs predava stale spetne zamenitelne platne obezivo (aj ked iba v NBS)
a to kolko sa jej vrati (a jej zisk) vie s istotou povedat az ked skonci vymenitelnost korun za eura😉

stacilo, keby na tie bankovky takymi malymi dierkami napisali jedno slovo, predali za 1/8 nominalu a hned by vedeli kolko zarobili, pretoze uz by im to nikdo nikdy nevratil... este si asi myslia, ze takto zarobia viac.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.