Ahojte, zaujímalo by ma podľa čoho sa hľadajú nové lokality minerálov? Ide mi o to že som videl pár fotiek výkopov priamo niekde na ceste alebo poli a našli tam trebarz drevné opály a podobne. Podľa čoho hľadať alebo podľa čoho sa zistí že niekde v blízkosti je možný výskyt nejakého zaujímavého krištálu (minerálu)? Na jednom nemenovanom portály ma išli presvedčovať že je to iba o náhode. Ale nikto by nekopal niekde v ... bez nejakej aspon trocha istoty alebo tušáka. No nie? Potešili by nejaké príklady. Napr. achát sa vyskytuje v spoločnosti takého a takého minerálu, horniny a podobne. Čím viac čítam, tým som s toho viac... 😠
fasciata.fasciata@gmail.com

to Kazimír ; bez irónie nové lokality na minerály sa hľadajú v Afrike , Aliaške a podobne najväčší indikátor je zloženie zeminy , piesku , skál .
Pokiaľ myslíš Slovensko tu môžeš nájsť nezvyklé vzorky v kamenolomoch , atd. stačí pozrieť mapu Geologického Ústavu Dionýza Štúra podľa toho si vyhľadať lokalitu podľa záujmu.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

V mojej otázke ma zaujímalo aj to ako dohľadať na danej lokalite nejaký výsledok? Je to skutočne iba o náhode? Proste nájsť si nejak známu lokalitu trebarz drúzy kremeňa a kopať kde príde a čakať že niečo nájdem? Nieje v tom niečo viac?
fasciata.fasciata@gmail.com

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Nevieme ti poradiť kde môžeš začať - nedal si svoju polohu napr. bydliska s príspevkov nie je jasné kolko km. si ochotný prejazdiť ku možnému nálezisku ?

Dobrá adresa 😉 Nitra má celkom aktívny geoklub predseda RNDr. Libant domnievam sa každý mesiac mávajú stretnutia v River hotely .
Pokiaľ bývaš smerom na Z. Moravce tam je raj na hrabanie sa v lomoch prípadne ryžovanie zlata v potokoch.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.